7.8.17

Για τις χυδαιολογίες κατά της Βουλής...

Εξηγήσεις στην Ιερά Σύνοδο καλείται να δώσει ο Μητροπολίτης Κοζάνης...

Διευκρινίσεις για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά της Βουλής και...
των βουλευτών καλείται να δώσει στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Κοζάνης, Παύλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, ο Αρχιεπίσκοπος ως πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου απέστειλε επιστολή στον μητροπολίτη Παύλο ζητώντας του εξηγήσεις για τις δηλώσεις του που αναπαράχθηκαν σε όλα τα ΜΜΕ στις οποίες χαρακτήριζε τη Βουλή "βόθρο" και χώρο που αναδύει "σαπίλα".

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής αλλά και δυσφορία στο σύνολο της Εκκλησίας. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις της ΔΙΣ.

Όπως τονίζεται στην χθεσινή απάντηση του Ν. Βούτση:

«Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, αναπαράχθηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μια κυριολεκτικά απίστευτη φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται η Βουλή ως «βόθρος» και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ως «η κόπρος του Αυγεία».

Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες.

Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν»...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: