1.8.17

Παράλληλα νομίσματα και ασύμμετρες επιθέσεις...

Οι πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο για το παράλληλο νόμισμα και τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων του 2015 είναι λογικό να...
προκαλούν έντονες αντιπαραθέσεις, καθώς αφορούν σε μια φορτισμένη περίοδο η οποία είχε συνέπειες οι οποίες μας ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Είναι επίσης αναμενόμενο να υπάρχει έντονη κομματική αντιπαράθεση, καθώς η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται τη συγκυρία προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση για επιζήμιες έως καταστροφικές επιλογές, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι έδρασε στο πλαίσιο της εντολής που είχε από τους ψηφοφόρους και μέσα στους δυσμενείς συσχετισμούς στην Ευρωζώνη, οι οποίοι τελικά έκριναν και το αποτέλεσμα.

Η ουσία της υπόθεσης, όμως, συχνά μένει εκτός συζήτησης και δεν εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα τα οποία είναι κρίσιμα, καθώς αναδεικνύουν δυναμικές τις οποίες η χώρα θα βρει μπροστά της τα επόμενα χρόνια.

Όσοι «σοκάρονται» από την ύπαρξη σχεδίου για παράλληλο νόμισμα θα πρέπει να λάβουν υπ΄ όψιν ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης πλέον έχουν επεξεργαστεί εναλλακτικά σχέδια για διαφορετικά σενάρια, όπως οφείλουν...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Χ. Παπαγεωργίου, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: