19.8.17

Χτύπημα που θα προκαλούσε «σοκ και δέος» ετοίμαζαν οι τρομοκράτες στη Βαρκελώνη...

Μυστήριο με τον οδηγό του βαν...

Επίθεση τεράστιας κλίμακας ετοίμαζαν οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε χθες ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, σε...
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Προετοίμαζαν μία ή περισσότερες επιθέσεις. Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (...) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους», είπε ο Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σπίτι σε αυτήν την πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελώνης.

Οι ένοικοι του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία, κατασκεύαζαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Ο εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν δήλωσε την Πέμπτη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι πιθανό ότι οι τρομοκράτες είχαν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν φιάλες βουτανίου στην επίθεση στη λεωφόρο Λας Ράμπλας!

Οι τρεις από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είναι Μαροκινοί ενώ ένας τέταρτος που έχει τεθεί επίσης υπό κράτηση είναι Ισπανός. 

Είναι ηλικίας μεταξύ 21-34 ετών και κανείς τους δεν έχει ποινικό μητρώο που να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση.

Μυστήριο με τον οδηγό του βαν 

Ο άνθρωπος ο οποίος οδηγούσε το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πλήθος διαβατών και τουριστών στη Βαρκελώνη, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους σχεδόν εκατό, πιθανόν είναι ακόμη ζωντανός και διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη, ανακοίνωσε χθες η ισπανική αστυνομία, διαψεύδοντας δημοσιεύματα των ΜΜΕ κατά τα οποία ο δράστης σκοτώθηκε στο Καμπρίλς.

Η ισπανική ομοσπονδιακή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τεσσάρων υπόπτων τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas στο κέντρο της Βαρκελώνη.

Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

Ο δράστης φέρεται να είναι ο πρώτος στη σειρά των τεσσάρων προσώπων.


Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Γαλλία και Ισπανία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας

Το Παρίσι εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα Γαλλίας-Ισπανίας στην προσπάθεια σύλληψης των υπόπτων για τη φονική επίθεση με βαν στη Βαρκελώνη, ανέφερε χθες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«#Βαρκελώνη: ένα άτομο διαφεύγει. Ενισχύουμε τους ελέγχους στα σύνορα με την @policia& @guardiacivil [την ισπανική αστυνομία και την ισπανική πολιτοφυλακή]», γράφει ο Κολόμπ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας στις πεζοδρομημένες περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας, της Μαδρίτης, έχουν αυξηθεί μετά τις φονικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, αναφέρουν σήμερα τοπικά μμε.

Συγκεκριμένα αξιωματούχοι εγκατέστησαν ζαρντινιέρες και κολώνες για να εμποδίσουν την πρόσβαση στους πεζοδρόμους και έτσι να αποτρέψουν μια επίθεση με αυτοκίνητο, ανέφερε η εφημερίδα El Periodico...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: