17.8.17

Τελευταίο «αντίο» στη νεαρή μητέρα που πνίγηκε για να σώσει τα παιδιά της...

Τελευταίο «αντίο» στη νεαρή μητέρα που πνίγηκε για να σώσει τα παιδιά της στο Ρέθυμνο - Θρήνος στο χωριό της στο Ρέθυμνο

 Θρήνος στο χωριό της...

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 37χρονης Κατερίνας Καναβάκη, που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει το παιδί της και το παιδί του συντρόφου της, στην...
παραλία του Γεροποτάμου, στο Ρέθυμνο.

Το πρωί μάλιστα, εν μέσω βροχής, συνοδεύσαν το ίδιο τους το παιδί στην τελευταία του κατοικία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κάτω Αρχάνων, ανάμεσα σε πλήθος χωριανών που ήρθαν να αποχαιρετήσουν την άτυχη κοπέλα.

«Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τα καλά τους λόγια και για τη συμπαράσταση στην οικογένειά μου», λέει, στο newpost, ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, Αλέκος Καναβάκης. «Έτρεξε να σώσει το παιδί της, που της το πήρε το κύμα αλλά δεν τα καταφερε», πρόλαβε μόνο να μας πει πριν τον πνίξουν οι λυγμοί.

Η 37χρονη είχε έναν γιο 10 και μια κόρη 16 ετών. Ήταν διαζευγμένη και είχε, μαζί με μια φίλη της, συστήσει μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) υφαντικής. Ο αργαλειός ήταν η δεύτερη μεγάλη αγάπη της, μετά τα παιδιά της. Μαζί με τον σύντροφό της Βενιζέλο Στρατάκη και τις δυο του κόρες, είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στον Γεροπόταμο, όπου έκαναν κάμπινγκ. Εκεί, το βράδυ της Τρίτης, σημειώθηκε η τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ήταν 20:45, όταν τα δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν. Ο πατέρας από την ακτή αντιλήφθηκε ότι τα παιδιά καλούσαν σε βοήθεια και μαζί με τη σύντροφό του μπήκαν στην ταραγμένη θάλασσα για να τα βγάλουν έξω. Όμως δεν τα κατάφεραν. Στη θάλασσα έπεσαν και άλλοι παραθεριστές οι οποίοι κατάφεραν να τραβήξουν τα παιδιά από το κύμα που τα παράσερνε, όμως ο 35χρονος πατέρας και η 37χρονη μητέρα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ο Βενιζέλος Στρατάκης κηδεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο δικό του χωριό, τη Ροδιά, σε κλίμα οδύνης...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: