18.8.17

Γιάννης Ραγκούσης, ο τρίτος...

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Ραγκούσης
Οι καταστροφικές πυρκαγιές ανά την Ελλάδα είναι πλέον σε ύφεση, αλλά στην Κεντροαριστερά οι «εστίες» και το...
ενδιαφέρον αναζωπυρώνονται ενόψει της εκλογής ηγεσίας το προσεχές φθινόπωρο.

Η επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε χθες ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης στους δημοσιογράφους (Τετάρτη 23/8, ΕΣΗΕΑ) για να ανακοινώσει τις αποφάσεις και τις θέσεις του για τη «νέα ενωμένη Προοδευτική Παράταξη» αποτελεί τον προάγγελο της τρίτης υποψηφιότητας για την προεδρία του ενιαίου φορέα που θα σχηματιστεί.

Μετά τη δεδομένη υποψηφιότητα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και την πρόσφατα ανακοινωθείσα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο Γιάννης Ραγκούσης αποφάσισε να βγει μπροστά, προσπαθώντας να διεκδικήσει έναν ηγετικό ρόλο στη νέα εποχή της παράταξης. Σημειώνεται ότι ο χορός των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετοί τη θέση τους. Αλλωστε παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον, στα όρια του… συνωστισμού.

Η φημολογία

Ως ενδεχόμενοι υποψήφιοι αρχηγοί εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μόνο ο Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς διαφωνεί με το εγχείρημα της ΔΗΣΥ και τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Αγνωστο παραμένει για την ώρα αν τελικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες, την οργάνωση των οποίων έχει αναλάβει επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Πάντως ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης τάσσεται δημοσίως υπέρ της εμπλοκής του Ποταμιού («Εφ.Συν.», 14/8/2017).

Σιγήν ιχθύος τηρεί ακόμη η πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αποστασιοποιημένος εμφανίζεται ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, διαφωνώντας ανοικτά με τη στρατηγική της Φώφης Γεννηματά.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: