4.8.17

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διαδίδει ψεύτικα βίντεο για τη Βενεζουέλα...


Κάθε όριο παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων ξεπέρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας παλαιό βίντεο (πιθανότατα από...
ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά) το απέδωσε σε ανθρώπους του «παρακράτους Μαδούρο» οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δολοφονούν φοιτητές που του αντιστέκονται.

Στα σχόλια του βίντεο χρήστες του ίντερνετ αναφέρουν ότι η σκηνή είναι από το Πουέρτο Ρίκο.

Απομονώνοντας σκηνές από το βίντεο καταφέραμε να το εντοπίσουμε στην ιστοσελίδα shockingvidz.com με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2015. Στη συγκεκριμένη σελίδα το περιστατικό αποδίδεται σε εμπόριο ναρκωτικών και σύμφωνα με τον τίτλο δείχνει έναν ντίλερ που σκοτώνει χρήστη ο οποίος δεν τον πλήρωσε για τη δόση του.



Το ίδιο βίντεο προώθησε και από το λογαριασμό του ο γνωστός σχολιαστής της Καθημερινής, Πάσχος Μανδραβέλης.



Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια του συγκεκριμένου βίντεο, που υποστηρίζουν ότι η σκηνή διαδραματίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο, προϋπήρχαν της αναπαραγωγής από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν γνώσει του δηλαδή προωθούσε τουλάχιστον αμφισβητούμενες πληροφορίες, συνδέοντας μάλιστα ακόμη και τον Έλληνα πρωθυπουργό στο μήνυμά του.

Μήπως έχει έρθει η στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την παραίτηση ενός ανθρώπου που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο του το κόμμα, αλλά και την ελληνική διπλωματία;...

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: