8.8.17

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ υπέρ του νόμου για την αδειοδότηση των καναλιών...

Αποτέλεσμα εικόνας για αδειοδότηση των καναλιών
Δείτε τον πίνακα...
Η Ν.Δ. έδωσε την περασμένη εβδομάδα θετική ψήφο σε 8 από τα 15 άρθρα του Νόμου 4339/2015 περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ το...
ΠΑΣΟΚ «στηρίζει» ήδη 11 από τα 15.
Παρά τις αντιπολιτευτικές «κορώνες» περί αντισυνταγματικότητας του Ν. 4339/2015 στο σύνολό του (βλέπε πρόσφατη αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) και τις επιθέσεις στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά οι βουλευτές των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τις προταθείσες -από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- νομοτεχνικές βελτιώσεις οκτώ άρθρων του νόμου.
Με τον τρόπο αυτόν, κι αφού αποδέχθηκαν τις τελικές προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής, άρα και τα σημεία στα οποία δεν προτάθηκε κάποια βελτίωση επί του νόμου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τις βελτιώσεις:
– Στο άρθρο 6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων).
– Στο άρθρο 7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών).
– Στο άρθρο 8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος).
– Στο άρθρο 9 (Απασχολούμενο προσωπικό).
– Στο άρθρο 10 (Οροι συμμετοχής).
– Στο άρθρο 13 (Διαδικασία δημοπρασίας).
– Στο άρθρο 14 (Οροι χορηγούμενων αδειών)
– Στο άρθρο 15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).
Να σημειωθεί πως το ΠΑΣΟΚ είχε υπερψηφίσει, ήδη από τον Οκτώβριο του 2015, τα άρθρα 1 (Αδειοδότηση από το ΕΣΡ), 11 (Όροι προκήρυξης ΕΣΡ) και 12 (Προεπιλογή αιτήσεων συμμετοχής).
Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι η ΝΔ στηρίζει, πλέον, οκτώ από τα 15 άρθρα του Νόμου 4339/2015, τα οποία αφορούν στην αδειοδότηση των καναλιών, όταν τον Οκτώβριο του 2015 είχε καταψηφίσει το σύνολο του νόμου. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ «συμφωνεί» σήμερα με 11 από τα 15 άρθρα.
Η μεταστροφή των δύο κομμάτων, μετά και τη «σιωπηρή» αποδοχή του ορισμού της τιμής εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες άδειες στα 35 εκατ. ευρώ, κρίνεται άκρως σημαντική. Εκτός του ότι ο νέος διαγωνισμός έρχεται πιο κοντά, κάτι που επεδίωκε και ο υπουργός Νίκος Παππάς, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δέχονται πλέον ρυθμίσεις που αποτελούσαν για τα δύο κόμματα αλλά και τους καναλάρχες αιτίες… πολέμου. Αναφερόμαστε στον ελάχιστο αριθμό των 400 εργαζομένων ανά σταθμό για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την ανάγκη βελτίωσης του εκπεμπόμενου προγράμματος (με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκπομπές), την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού, κ.ά.

Τα άρθρα του ν. 4339/2015 που στηρίζουν σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετά τη θετική ψήφο που έδωσαν, την περασμένη εβδομάδα, στις προταθείσες από το ΕΣΡ νομοτεχνικές βελτιώσεις οκτώ άρθρων του νόμου.

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: