31.8.17

Ο Τσίπρας… προσπαθεί να ξαναγράψει το σενάριο των επόμενων εκλογών...

Λίγο δύσκολο να μην διαπιστώσει κανείς την αναπόφευκτη σπουδή που επιδεικνύει εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας για...
να αλλάξει. Ο ίδιος, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και έτσι, να επιχειρήσει να αλλάξει το μέλλον, αποφεύγοντας ει δυνατόν μια βαριά, και στρατηγικού χαρακτήρα ήττα στις επόμενες εκλογές.

Έχοντας αφήσει πίσω του το… αίμα της δεύτερης αξιολόγησης, και με προφανή στόχευση να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει ένα διαφορετικό πολιτικό αφήγημα, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις.

Επιχειρεί έτσι να “κλέψει” την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Να αιφνιδιάσει. Και να δοκιμάσει τις όποιες πιθανότητες διατηρεί, να αλλάξει την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας… ξαναγράφει το σενάριο των επόμενων εκλογών, σε μια ατζέντα που θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση πρωτίστως τη Νέα Δημοκρατία. Το πόσο αποτελεσματική θα αποδειχθεί η στρατηγική του αυτή, θα κριθεί στη βάση δυο παραγόντων:

Πρώτον, στο πόσο πρόθυμη είναι η ελληνική κοινωνία να ακούσει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα. Και δεύτερον, στο πώς θα διαχειριστεί τα καινούρια δεδομένα η Νέα Δημοκρατία.

Είναι εύλογο και προφανές, ότι η κοινωνία έχει ελάχιστες αντοχές. Απ’ την άλλη βέβαια, και άλλες φορές στο παρελθόν, η ελληνική κοινωνία μας έχει αιφνιδιάσει με την εκλογική συμπεριφορά της.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει κατανοήσει ότι θα πρέπει εφεξής να εστιάσει στη θετική ρητορική και τον συνθετικό λόγο, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν, στο εσωτερικό της παράταξής του...


ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: