3.8.17

Οι χρεώσεις για τις πληρωμές φόρων στα γκισέ...

Χρεώσεις έχουν οι πληρωμές φόρων στα γκισέ από τέλος Ιουλίου, ενώ δωρεάν είναι μόνο αυτές που γίνονται μέσω...
Internet Banking, PhoneBanking, ATM και APS.
Πρόκειται για μια χρέωση της τάξης του 1,5 ευρώ, αλλά αν ο κάθε φορολογούμενος έχει να πληρώσει τουλάχιστον 8 δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος τότε θα φθάσει να δώσει 12 ευρώ.
Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, από την Παρασκευή θα υπάρχει χρέωση και για τις εξής συναλλαγές:
1. Πληρωμή Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής δεν ανήκουν σε κάποια από τις κάτωθι συγκεκριμένες ομάδες:
– άνω των 70 ετών
– άτομα σε δικαστική συμπαράσταση
– άτομα που παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω
– κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικοι μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή ή από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή.
2. Πληρωμή τελών κυκλοφορίας μέσω καταστήματος από φορολογουμένους που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα εξόφλησης.
3. Όλες τις άλλες πληρωμές που αφορούν οφειλές (βεβαιωμένες ή μη) προς την ΑΑΔΕ.
Τα δημόσια έσοδα που θα εισπράττονται για λογαριασμό της ΑΑΔΕ είναι:
α. Βεβαιωμένες οφειλές σε ΔΟΥ: Η είσπραξη θα διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Ταυτότητα Οφειλής», ο οποίος εκδίδεται για κάθε βεβαιωμένη οφειλή.
β. Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων. Η είσπραξη θα διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Κωδικός Πληρωμής», ο οποίος εκδίδεται από την αντίστοιχη διαδικτυακή εφαρμογή.
γ. e-Παράβολο. Η είσπραξη θα διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «e-Παράβολο», ο οποίος εκδίδεται από την αντίστοιχη διαδικτυακή εφαρμογή.
δ. Δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις καθώς και ρυθμισμένες ή μη οφειλές που βεβαιώνονται στα τελωνεία. Η υποβολή παραστατικών όπου η καταβολή του χρηματικού ποσού είναι απαραίτητη για την έκδοση της άδειας παράδοσης των εμπορευμάτων γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου. Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Ταυτότητα Πληρωμής».
ε. Κάθε μελλοντικό έσοδο προς είσπραξη από τη φορολογική διοίκηση που θα εντάσσεται σε κάποια από τις ανωτέρω τέσσερις (4) κατηγορίες...
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: