19.9.17

Ο Σαλμάς υπεραμύνθηκε ...


...της τιμολόγησης των αρθροσκοπήσεων...
Εξηγήσεις επί του θέματος των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων κλήθηκε να δώσει για δεύτερη φορά στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο Μάριος Σαλμάς. Σύμφωνα με...
τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, οι εξετάσεις που γίνονταν σε διαγνωστικό κέντρο συγγενικών του προσώπων, είχαν τη «σωστή» τιμολόγηση.

«Σωστή» η τιμολόγηση 

Η εξεταστική για ακόμη μια φορά χαρακτηρίστηκε από εντάσεις. Η διαδικασία σε κάποιο σημείο της εκτροχιάστηκε και λίγο έλειψε να διακοπεί.

Τα αίματα άναψαν, μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι πρώτοι κατηγόρησαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία ότι προέβη σε «σχολιασμό» και «προσωπικές κρίσεις» επί των λεγομένων του μάρτυρα για να εισπράξουν το σχόλιο του προεδρεύοντα Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι «ο βουλευτής έχει δικαίωμα στο σχολιασμό».

Ο Μάριος Σαλμάς δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις ως προς το ενδιαφέρον της πρώην διευθύντριας του νοσοκομείου «Αττικόν» -παρότι δεν είχε καμία εκ του νόμου αρμοδιότητα- να παρέμβει με έγγραφο προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) για να γνωμοδοτήσει και να λάβει την τελική του απόφαση ο τότε υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, τον Δεκέμβριο του 2014, λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου (2015).

Ο κ. Σαλμάς αν και υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό δε μπόρεσε να εξηγήσει γιατί η απόφαση «Βορίδη-Γρηγοράκου» δε δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να ρωτήσουν τον κ. Βορίδη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δεν μπόρεσε να απαντήσει επίσης στο γιατί η επίμαχη απόφαση για τις αρθροσκοπήσεις δε συνοδεύονταν από τις υπογραφές τον τότε υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Ως προς την απόφαση κοστολόγησης της εξέτασης της αρθροσκόπησης, ο κ. Σαλμάς την χαρακτήρισε «σωστή».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν τα 1.500 ευρώ ήταν υπερβολική κοστολόγηση ή όχι, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε πως το ποσό δεν είναι μεγάλο γιατί η εξέταση έχει ακριβά αναλώσιμα αλλά κι εξαιτίας του clawback.

Σχετικά με την ανατιμολόγηση της εξέτασης από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα 300 συνολικά ευρώ, ο κ. Σαλμάς έκανε λόγο για αυθαίρετη τιμή άνευ επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Επίθεση Σαλμά σε Γεωργακόπουλο 

Ένταση προκλήθηκε κατά την τοποθέτηση του Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις της κ. Καββαδία ισχυρίστηκε ότι «εάν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε λειτουργήσει σωστά δεν θα φτάναμε στην εξεταστική» και ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλος είπε «πολλά ψέματα» στην επιτροπή όταν κατέθεσε ως μάρτυρας.

Σε ερώτηση της κ. Καββαδία εάν «η ιδιότητά του ως βουλευτή άνοιξε δρόμους για να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία να ληφθούν πιο γρήγορα οι υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και εάν είχε πάρει τηλέφωνο τον τότε υπουργό Μάκη Βορίδη» η απάντηση του κ. Σαλμά ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 12.00, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής θα βρεθεί ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.  

efysn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: