14.9.17

Ποιον προτείνει η Βουλή για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου...

Ποιον προτείνει η Βουλή για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου
Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ώρες η...
γνωμοδότηση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το προεδρείο του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργικό συμβούλιο έστειλε στην Βουλή το προηγούμενο διάστημα λίστα με τους προτεινόμενους για την θέση του προέδρου και των αντιπροέδρων. Τα μέλη της Διάσκεψης μετά από ακρόαση των προτεινομένων προχώρησαν σε ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει ως εξής:

Για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου  ο κ. Δημήτρης Κράνης υπερίσχυσε λαμβάνοντας 17 ψήφους ακολούθησε ο κ. Βασίλειος Πέππας με 16 και η κυρία Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη με 14.

Το τυπικό όριο των 4/5 που προβλέπει το σχετικό άρθρο του Κανονισμού δεν ξεπεράστηκε, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτυπώνει την γνώμη της Βουλής.

Για τις θέσεις των αντιπροέδρων έλαβαν:

Η κυρία Πηνελόπη Ζωντανού 20 ψήφους, η κυρία Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου 18, ο κ. Βασίλειος Πέππας 17, η κυρία Μαρία Χυτήρογλου 17, η κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου 15, η κυρία Ειρήνη Καλού 13 και η κυρία Αρτεμισία Παναγιώτου 13.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Πέππα για την θέση του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: