6.9.17

Φαντασιώσεις...

Κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ προτιμά ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιώργος Κυρίτσης (συνέντευξη στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ).

Πρώτον, το ΚΚΕ το ρώτησε; Ο...
Περισσός ,καλώς η κακώς, εντάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην χορεία των αμιγώς συστημικών κομμάτων που είναι πειθήνια όργανα της Ένωσης. Κι αν τυχόν έχει ο κ. Κυρίτσης στο μυαλό του το παράδειγμα της Πορτογαλίας, αστοχεί. Διότι το ΚΚΕ ουδόλως συμφωνεί με την επιλογή του Πορτογαλικού Κ.Κ. να στηρίξει την σημερινή κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Δεύτερον, ποια είναι η γέφυρα που θα συνδέσει τα δύο κόμματα; Το ΚΚΕ έχει γνωστές και δεδομένες θέσεις, τις οποίες με συνέπεια διακηρύττει και επαναλαμβάνει ( έξω από την Ένωση και το ΝΑΤΟ, σαρωτικές κρατικοποιήσεις κ.α.). Πιστεύει ο κ. Κυρίτσης ότι ο Περισσός θα βάλει νερό στο κρασί του στα κομβικά αυτά θέματα, ώστε να καταστεί δυνατή η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τρίτον, στο πλαίσιο της «αριστερής κυβερνησιμότητας» ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τα Μνημόνια, δεσμεύεται για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και αποκρούει σθεναρά και διαρκώς την πιθανότητα επιστροφής στην δραχμή. Τι έχουν στο μυαλό τους ο κ. Κυρίτσης και οι συν αυτώ; Την εκ νέου αναθεώρηση θέσεων και επιλογών, ώστε να καταστεί πιθανή ή δυνατή η προσέγγιση με το ΚΚΕ;

Είναι προφανές ότι επικρατεί τρικυμία εν κρανίω σε ορισμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Το άγχος για την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και η αγωνία για την τύχη του οδηγεί σε απεγνωσμένες, αλλά ιλαρές, προσπάθειες να υπομνησθεί η αριστερή καταγωγή και η συγγένειά του με την κλασική Αριστερά.

Ωσάν των Τρώων οι προσπάθειες αυτές. Προσπάθειες συφοριασμένων που βρίσκονται σε αδιέξοδο...

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: