13.9.17

«Στόχος ένα πραγματικά μεγάλο κίνημα αλλαγής»...

Δείτε το βίντεο...

Με πολλές αναφορές στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς και με βολές κατά της κυβέρνησης σημαδεύτηκε η...
συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη από τη ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι αυτό που προέχει είναι η δημιουργία ενός πραγματικά μεγάλου κινήματος αλλαγής και όχι να δημιουργηθεί ένα κόμμα που θα λειτουργεί συμπληρωματικά δεξιά ή αριστερά. Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανανέωσης στον νέο φορέα.

«Σε μια σύσκεψη με την κυρία Γεννηματά και στελέχη της για το νέο φορέα, ζήτησα από όλους να καθίσουν λίγο πιο πίσω, για να κάνουμε χώρο για νέο αίμα στην πολιτική. Από το παρελθόν κρατάμε τις φλόγες και πετάμε τις στάχτες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν δώσει στην κοινωνία κι αυτούς τους θέλουμε μαζί μας» επεσήμανε. 

Μιλώντας για το μέλλον του νέου προοδευτικού φορέα και τη συνύπαρξη σε αυτόν μετά την εκλογή, σημείωσε πως «όταν τελειώσει αυτή η ιστορία τον Νοέμβριο, θα περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη. Εμείς έχουμε το σχέδιο και τον τρόπο. Το νέο κίνημα δε θα είναι άθροισμα των 5 ή 10 αρχηγών... Θα είναι μια παράταξη ανοιχτή, ενωτική αλλά με τιμόνι».

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι «υπάρχει ακόμη πάρα πολύς χρόνος μπροστά μας που θα είναι καθοριστικός».
Πυρά κατά κυβέρνησης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, χαρακτηρίζοντας «το σχήμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως ένα εθνολαϊκιστικό μόρφωμα επικίνδυνο για τη χώρα».

«Αυτό το σχήμα είναι ουσιαστικά ένα κόμμα, μια ψυχή, μια πρόταση, ένα εθνολαϊκιστικό μόρφωμα, επικίνδυνο για τη χώρα. Δεν είναι στον ορίζοντά μας, δεν υπάρχουν περιθώρια για κοινή οδό στα προβλήματα. Το νέο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κίνημα στο Κέντρο θα δώσει κυβερνητική λύση».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι τοποθετείται σταθερά απέναντι στον λαϊκισμό και υποστήριξε ότι το έχει αποδείξει με τη μέχρι τώρα πορεία του: «Οι βουλευτές μας βρίσκονται κάθε μέρα απέναντι στους λαϊκιστές, στους κομματικούς εγκάθετους και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το τι θα κάνουμε στο μέλλον εξαρτάται μόνο από ένα πράγμα: ποιο είναι το συμφέρον των πολιτών...».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη ΔΕΘ
Ερωτώμενος για τα δυο ζητήματα στα οποία θα προχωρούσε αμέσως σε τολμηρές λύσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το ένα είναι το θέμα των επενδύσεων και το δεύτερο το ζήτημα των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Δήλωσε επίσης ότι η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά του.

Ως προς το θέμα της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια απόφαση και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το κομματικό της δυναμικό...


efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: