19.9.17

Κεντροαριστερά: «Κόλλησαν» στα γρανάζια των τηλεπικοινωνιών...

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η προγραμματισμένη για αύριο (20/09) συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου που...
επρόκειτο να συζητήσει -ανάμεσα σε άλλα- το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής πως αναμένει την απάντηση της ιδιωτικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών για το εάν μπορεί να φέρει εις πέρας την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ως εκ τούτου, η συνεδρίαση να αναβάλλεται.

Να σημειώσουμε πως πηγές προσκείμενες στη Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν την Κυριακή ότι δεν εμπιστεύονται την εξ αποστάσεως ψηφοφορία χωρίς την πλήρωση βασικών εγγυήσεων, «με κορυφαία και θεμελιώδη εγγύηση την προηγηθείσα αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα ενώπιον εφορευτικής επιτροπής και την παραλαβή του αποκλειστικού γι’ αυτόν κωδικού (pin)».

Απαντώντας ο Δημήτρης Τσιόδρας, επικεφαλής του επιτελείου του Σταύρου Θεοδωράκη, επικαλέστηκε τους βασικούς κανόνες που έχει εκδώσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου, αναφέροντας ότι «πουθενά δεν έχει διατυπωθεί ως προϋπόθεση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία να έχει προηγηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία του ψηφοφόρου», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αδιάβλητο μπορεί να διασφαλιστεί απολύτως...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: