23.9.17

Η αποτίμηση της ΝΔ μία εβδομάδα μετά...

...την εμφάνιση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη ΔΕΘ...

Κέρδη και ζημίες μετρούν στη ΝΔ, μια εβδομάδα μετά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Οι στενοί του συνεργάτες, τις...
ημέρες που ακολούθησαν της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη κατέγραψαν τις αντιδράσεις στα όσα είπε όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας που αφορούν δεκάδες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου θέλησε με την ομιλία του να παρουσιάσει ένα σύγχρονο πολιτικό μανιφέστο, που είναι ουσιαστικά το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο και ο οδικός χάρτης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, σε μεγάλο βαθμό, η ομιλία του πάτησε πάνω σε στοιχεία και παρατηρήσεις που κατέγραψε ο ίδιος κατά τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα και τις επαφές που είχε με πολίτες, φορείς και κοινωνικές ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό επιχείρησε να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει η κοινωνία και να δημιουργήσει ισχυρές ταυτίσεις, ενώ απέφυγε να χρησιμοποιήσει ξύλινες και «στρογγυλευμένες» διακηρύξεις. Αν και υπήρξαν κάποια σημεία, τα οποία δεν εξηγούνταν επαρκώς στην ομιλία και στη συνέντευξη Τύπου, λόγω του περιορισμένου χρόνου και του μεγάλου όγκου στοιχείων που έπρεπε να παραθέσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κάποιες αντιδράσεις, όπως π.χ. σε κάποιες αναφορές για την Παιδεία, ο ίδιος πρόκειται να τα αποσαφηνίσει στο επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου, όπου επανέλαβε τη στήριξή του στο δημόσιο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όπως είπε σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν στα παιδιά, ενώ απαντώντας σε σχετική επισήμανση για τους αναπληρωτές, τόνισε την ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των δημοτικών σχολείων, ώστε να μην χαθεί η επαφή των δασκάλων με τα παιδιά.

Παράλληλα, δήλωσε την πρόθεσή του για ένα σχολείο «δημιουργικό και αυτόνομο, που θα εξασφαλίζει συνθήκες ισότητας και θα στηρίζει τα πιο αδύναμα παιδιά», απαντώντας και στις κατηγορίες περί πολιτικού Δαρβινισμού που επιχείρησε να του προσάψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, η δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, φάνηκε και από την αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου να δημιουργήσει επικοινωνιακά αντίβαρα, χρησιμοποιώντας μετρήσεις αμφίβολης ποιότητας και αξιοπιστίας.

Την ίδια ώρα, τονίζουν από την οδό Πειραιώς, οι πραγματικές μετρήσεις της κοινής γνώμης καταγράφουν ξεκάθαρη και ευρεία επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα έπειτα από την εμφάνιση και των δύο στη ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του, καταγράφει σημαντικό προβάδισμα σε όλα τα ερωτήματα, όπως στο «ποιος τα πήγε καλύτερα στη ΔΕΘ», «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», «ποιος ήταν ο πιο ειλικρινής», «ποιος αντιλαμβάνεται τα προβλήματά σας» και «ποιος ήταν ο πιο ουσιαστικός»...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: