14.9.17

Άγιος Κοσμάς: Η καταστροφή από ψηλά...


Παλαιό Φάληρο: Μέσα σε μισή ώρα γέμισε με μαζούτ η παραλία.
Βούλα: Στήνουν προστατευτικό πλέγμα 3 χιλιομέτρων.
Γλυφάδα: 28 τόνοι πετρελαίου αντλήθηκαν μόνο από την παραλία του Ζέρβα.
Δειτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...

notia.gr

Εικόνες της καταστροφής στην παραλία του Αγίου Κοσμά, από ψηλά, δημοσιοποίησε ο...
δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον καθαρισμό του μαζούτ από εθελοντές και συνεργεία του δήμου.

Ο δήμαρχος και στελέχη του δήμου θα παραστούν σε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής οικολογικής καταστροφής.Παλαιό Φάληρο: Μέσα σε μισή ώρα γέμισε με μαζούτ η παραλία

Μέσα σε μισή ώρα έφτασε η πετρελαιοκηλίδα στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Ενώ μέχρι στις 5 χθες το απόγευμα, φαινόταν ότι την έχει γλυτώσει τη ρύπανση, ξαφνικά ο νοτιάς έφερε το μαζούτ στην αμμουδιά.

Δείτε το βίντεο του ALPHA


Βούλα: Στήνουν προστατευτικό πλέγμα 3 χιλιομέτρων
Ένας φράχτης 3 χιλιομέτρων στήνεται από το πρωί της Πέμπτης στην παραλία της Βούλας για να εμποδίσει την πετρελαιοκηλίδα να μολύνει τις ακτές του Δήμου.

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Bάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην κάμερα του zougla.gr

Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος ΧριστοφάκηςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 23:30

Μόλις επέστρεψαν τα δύο σκάφη που έχει επιστρατεύσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου με τα οποία ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μαζί με στελέχη του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας έκαναν επιτόπια αυτοψία της ακτογραμμής της πόλης. Σε συνδυασμό με τις λήψεις από το drone που χρησιμοποιείται εντόπισαν μια κηλίδα έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, 3,2 μίλια ανοιχτά της Χερσονήσου της Πούντας (Χερσόνησος ΠΙΚΠΑ) η οποία αυτή την ώρα δεν κινείτε. Σε περίπου τρεις ώρες καταφθάνουν τα πρώτα 1500 μέτρα πλωτών φραγμάτων που ενοικίασε σήμερα ο Δήμος από εταιρεία της Θεσσαλονίκης κάνοντας χρήση των προβλέψεων της έκτακτης ανάγκης και τις πρώτες πρωινές ώρες θα φθάσουν άλλα 1500 μέτρα. Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τα σκάφη της πολιτικής προστασίας μαζί με σκάφη της εκμισθώτριας εταιρείας θα τοποθετήσουν τα φράγματα προκειμένου να προστατέψουν της ακτές μας από πιθανή ρύπανση. Επιπλέον ο Δήμος έχει παραγγείλει δύο τόνους βιολογικό καθαριστικό για τις ακτές μας να καθαριστούν άμεσα σε περίπτωση που ρυπανθούν. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Λιμενάρχη Σαρωνικού αλλά και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για τις ενέργειες του Δήμου και πήρε εν λευκώ εξουσιοδότηση να διαχειριστεί τον ενδεχόμενο κίνδυνο όπως έχει ήδη σχεδιάσει. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή των καιρικών συνθηκών μέσα στις επόμενες τρεις ώρες, πριν προλάβουν να τοποθετηθούν τα πλωτά φράγματα, τότε μάλλον θα αποτραπεί κάθε κίνδυνος για τις ακτές της πόλης μας.

Γλυφάδα: 28 τόνοι πετρελαίου αντλήθηκαν μόνο από την παραλία του Ζέρβα

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από τις παραλίες της Γλυφάδας.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, μόνο από την παραλία του Ζέρβα αντλήθηκαν 28 τόνοι πετρελαίου!

Άμεσα, ο δήμος Γλυφάδας τοποθέτησε κορδέλες κατά μήκος της παραλίας και οι πολίτες ενημερώνονται πως δεν μπορούν να κολυμπήσουν.

O Γιώργος Παπανικολάου, είπε ότι η κατάσταση με τη ρύπανση είναι πολύ δύσκολη, και σημείωσε ότι φέτος για πρώτη φορά η Γλυφάδα είχε λάβει γαλάζια σημαία για την παραλία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: