30.9.17

Φάουλ...

Ομολογία Ρ. Τίλερσον: Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα!
Σε μια δήλωση, που ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις σχέσεις ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, προχώρησε, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

«Οι ΗΠΑ έχουν...
«γραμμές επικοινωνίας» με τη Βόρεια Κορέα και «βολιδοσκοπούν» το καθεστώς όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμά του» δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, την ώρα που ο κλοιός των διεθνών κυρώσεων σφίγγει γύρω από την Πιονγκγιάνγκ.

«Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν είμαστε σε πλήρες σκοτάδι», διαβεβαίωσε ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο αφού έγινε δεκτός από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

«Έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ. Μπορούμε να τους μιλησουμε, τους μιλάμε», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν φαίνεται διατεθειμένο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Ο Ρεξ Τίλερσον απάντησε: «Βολιδοσκοπούμε (τους συνομιλητές μας), συνεπώς δείξτε προσοχή».

Η Ουάσινγκτον δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Εντούτοις η Κίνα, τελευταίος μεγάλος εμπορικός εταίρος της Πιονγκγιάνγκ, δεν έχει ρόλο μεσολαβητή, επέμεινε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πρόκειται για «δικούς μας διαύλους» επικοινωνίας, υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: