19.9.17

Το... όραμα του φοροφυγά...

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στην οραματική του ομιλία στη ΔΕΘ, το Σάββατο, 16.9.2017, κάλεσε με απόλυτη ειλικρίνεια τους... πολύ πατριώτες «φιλελεύθερους» οπαδούς του, οι οποίοι έχουν ήδη φροντίσει να...
αποσύρουν από την... αγαπημένη τους χώρα, τα δισεκατομμύρια τους, να τα επιστρέψουν μόνο όταν εκείνος εκλεγεί και έχει φύγει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντάς τους φυσικά και τα εξής κίνητρα:

«Με την πολιτική αλλαγή που θα έλθει με την μεγάλη νίκη της παράταξης του αυτονόητου και της λογικής, τελειώνει η πρακτική της εξαγωγής κεφαλαίων από την χώρα μας. Όχι μόνο δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, αλλά αναμένω ότι να συνδράμετε στην μεγάλη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας επαναπατρίζοντας τα χρήματά σας και επενδύοντας στην πατρίδα μας. Την Ελλάδα που οραματίζομαι τη χτίζουν μαζί και από κοινού εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Κοινά είναι τα συμφέροντα. Κοινοί είναι και οι στόχοι».

Με λίγα λόγια ο κ. Μητσοτάκης τους κλείνει το μάτι, όπως και σε όλα τα φοροδιαφεύγοντα επί πολλές δεκαετίες στρώματα του λαού της Δεξιάς, λέγοντας ουσιαστικά ότι: Φέρτε τα λεφτά ελεύθερα από τα στρώματα ή από τις οφσορ και τις ξένες τράπεζες, δεν θα σας πειράξω, δεν θα πληρώσετε τους κλεμμένους φόρους, και επιπλέον θα σας έχω έτοιμους πεινασμένους και φτηνούς εργάτες για να τους ξεζουμίσετε, με καλή απόδοση του αφορολόγητου κεφαλαίου σας... Αυτό είναι άλλωστε και το μόνο νόημα της ρήσης του ηγέτη της Ν.Δ. για την... ουτοπία της κοινωνικής ισότητας.

 Δημήτρης Τρίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: