26.9.17

Παρέμβαση υπαλλήλων ΥΕΝ...

για τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας...


Τη διαφωνία τους στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» να...
γίνει άρση της αρμοδιότητας έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τον Κλάδο Ελέγχου Πλοίων (ΚΕΠ) εκφράζουν οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Σωματείο τους (Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας -ΠΣΥΥΕΝ) με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «πριν καν την έναρξη των επίσημων ερευνών περί απόδοσης ευθυνών, διαπιστώθηκε ότι υπαίτιοι είναι οι εργαζόμενοι που εφάρμοσαν τη νομοθεσία, προκαταβάλλοντας την «διαφθορά» του προσωπικού το οποίο κηλιδώνεται παρατεταμένα».


Επισημαίνουν ότι η αιφνίδια απόφαση των κ.κ. πρωθυπουργού και υπουργού Ναυτιλίας ως λυτρωτική ενέργεια επίλυσης του προβλήματος, μεταβιβάζει τις ευθύνες στο σύνολο του προσωπικού παρουσιάζοντάς το «ανεπαρκές» και «διεφθαρμένο». Ταυτόχρονα, σημειώνουν, ότι μια τέτοια απόφαση δημιουργεί περιβάλλον έλλειψης εμπιστοσύνης και απαξίωσης στον κρατικό φορέα, παραδίδοντας στους ιδιωτικούς οργανισμούς (Νηογνώμονες) την εξουσία της αυθεντίας, οι οποίοι κατά παραγγελία των αναγκών των πλοιοκτητών εκδίδουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ο ΠΣΥΥΕΝ εκτιμά ότι απαιτείται εμπεριστατωμένη μελέτη και διερεύνηση και όχι πρόωρος και ατεκμηρίωτος καταλογισμός ευθυνών που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες...



efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: