13.9.17

Αριστεία για κλάματα...

Το αρχικό σοκ της είδησης για τους 106 φοιτητές που αγόρασαν και κατέθεσαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών πανομοιότυπες εργασίες δεν ήταν τίποτε μπροστά στο σοκ της...
παρέμβασης της ΔΑΠ υπέρ των φοιτητών που παρανόμησαν.

Η φοιτητική παράταξη της ΝΔ ζήτησε να αρθεί (!) η αυτονόητη ποινή μηδενισμού σε βάρος των φοιτητών και ανέδειξε εμφατικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολυδιαφημισμένη «αριστεία» στα ελληνικά Πανεπιστήμια, H ίδια παράταξη κατηγορείται για πρακτικές που περιλαμβάνουν δίκτυα σημειώσεων, κυκλώματα αντιγραφής, υπόγειες συνεννοήσεις με καθηγητές, κεράσματα σε μπουζούκια και ταξίδια αναψυχής. Ουδεμία έκπληξη αφού ο τρόπος που λειτούργησαν και γιγαντώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια οι 2 μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις είναι γνωστός και δεν είναι άμοιρη ευθυνών η ακαδημαϊκή κοινότητα, στο βαθμό που συναλλάσσεται μαζί τους.

Καλά τα ted-x και τα open coffee, καλές οι «θερμοκοιτίδες» και άλλες «μοδάτες» συναθροίσεις όπου φωτογραφίζονται με καλοντυμένους και trendy νέους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι φιλελεύθεροι «γκουρού», αλλά στο τέλος «κόβονται» λόγω αντιγραφής. Αυτές οι πολιτικές νεολαίες, ως «θερμοκοιτίδες» των επόμενων πολιτικών στελεχών, προετοιμάζουν τους «άριστους» που θα διαπρέψουν στην πολιτική σπουδάζοντας τα πελατειακά δίκτυα, τις υπόγειες διαδρομές, την αδιαφάνεια και το copy paste. Ίσως στη «διδακτέα ύλη» να πρέπει να ενταχθούν και τα fake news, στο δρόμο που χαράζουν τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Α. Γεωργιάδης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα φιλικά στη ΝΔ ΜΜΕ υποβάθμισαν την είδηση και ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να ζητήσει χθες την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, προφανώς για να παρανομούν ελεύθερα οι «άριστοι» του. Αλλά μήπως προβληματίζεται και η κυβέρνηση, που νομοθέτησε πρόσφατα την επαναφορά των φοιτητών στα όργανα διοίκησης και άρα και την αναθέρμανση όλων αυτών των κυκλωμάτων;..

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: