19.9.17

Κάτι κινείται με τον ΕΔΟΕΑΠ...

Τα βρήκαν οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ που πρόσκεινται στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ με τους εργοδότες για...
το σχέδιο του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου που αφορά τη μετεξέλιξη του ΕΔΟΕΑΠ. Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και, εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων από τη μειοψηφία των συμβούλων, η πλειοψηφία ενέκρινε κείμενο επισημάνσεων και διαφωνιών με το σχέδιο Κυριακόπουλου, το οποίο εστάλη στο υπουργείο Εργασίας για να προγραμματιστεί η νέα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο, με τη συμμετοχή και των εργοδοτών.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που κατέθεσε η πλειοψηφία των έξι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (ΝΔ) και η «Συσπείρωση» (ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνουν πως διαφωνούν σε τρία τέσσερα σημεία με το σχέδιο του Π. Κυριακόπουλου, με το οποίο ο ΕΔΟΕΑΠ μετατρέπεται σε επαγγελματικό ταμείο και εντάσσεται στη λογική των μνημονιακών περικοπών.

Συγκεκριμένα, διαφωνούν με το να πληρώνουν οι εργοδότες ασφάλιστρα 6% και οι εργαζόμενοι 8% και αντιπροτείνουν 6% και για τους δύο. Δηλώνουν, επίσης, επιφυλάξεις για την ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ των εργαζομένων στις θυγατρικές εταιρείες των ΜΜΕ, για τον υπολογισμό της εισφοράς του 4% όχι επί του τιμολογίου αλλά επί του κύκλου εργασιών κάθε υπόχρεου, καθώς και για τον επιμερισμό των πόρων του ΕΔΟΕΑΠ κατά 35% στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 55% στην επικουρική σύνταξη και 10% στο εφάπαξ.

Στο κείμενο δηλώνεται ακόμη πως υπάρχουν «επιμέρους διαφωνίες» με τους εργοδότες για τη διοίκηση – διαχείριση, αλλά θεωρείται πως θα υπάρξει σύγκλιση απόψεων...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: