19.9.17

Αλλα είπε ο Τσίπρας, άλλα άκουσαν τα κόμματα...

Σε εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις από την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, χθες το μεσημέρι, κινήθηκαν οι...
αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ενώ ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έξοδο από την επιτροπεία και τα μνημόνια, άμεσο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και άνοιγμα προς την ανάπτυξη, η Ν.Δ. μίλησε για «θλιβερό θέαμα» και για έναν πρωθυπουργό «σκυμμένο, μουντό, αδύναμο και κουρασμένο» που «οι πολίτες δεν τον ακούν και οι υπουργοί του δεν τον πιστεύουν». «Φιλότιμο για τις ευθύνες τους δεν διαθέτουν... Οι Eλληνες αξίζουμε καλύτερα» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

To ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, κ. Χρηστίδη, εστίασε στην «ατολμία» της κυβέρνησης όσον αφορά τις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό λέγοντας: «Και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν είχε την τόλμη να αναλάβει τις ευθύνες του για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε λόγω των εγκληματικών παραλείψεων των αρμοδίων αρχών και της ολιγωρίας της κυβέρνησής του. Αντίθετα, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες του, ψέλλισε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο κάτι ακατάληπτα περί οπισθοδρομικού μπλοκ και αντικοινωνικού ιδεολογικού προσήμου».

Ως «αντιπερισπασμό για την τεράστια καταστροφή στον Σαρωνικό, που φέρει τη σφραγίδα κυβέρνησης κι εφοπλιστών» χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού το ΚΚΕ. Ωστόσο δεν έμεινε μόνο στην κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιτέθηκε και στη Ν.Δ.: «Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο γιατί είναι ανάγκη ο λαός ν’ απορρίψει τόσο την κυβέρνηση, που με την πολιτική της οξύνει την επίθεση στα εργασιακά-λαϊκά δικαιώματα, πουλώντας δήθεν ευαισθησία, όσο και τη Ν.Δ. που, προκειμένου να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιλαϊκότητα και διαπιστευτήρια προς το κεφάλαιο, φτάνει στο σημείο να λέει ότι οι κοινωνικές ανισότητες πηγάζουν απ’ την ανθρώπινη φύση, αναπαράγοντας ακόμη κι αντιδραστικές απόψεις, βγαλμένες απ’ τα εγχειρίδια του Μένγκελε» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Το Ποτάμι στηλιτεύει τη δήλωση του πρωθυπουργού για τον Σαρωνικό, λέγοντας πως «για την τεράστια αυτή οικολογική καταστροφή, το πρόβλημα για τον κ.Τσίπρα είναι ο επικοινωνιακός οίστρος των ΜΜΕ και όχι η ανικανότητα της κυβέρνησής του». Και συνεχίζει: «Οσο για τις επιτυχίες που βλέπει σε όλους τους τομείς, δεν είναι ανάγκη να τις απαριθμεί. Τις ζουν καθημερινά οι Ελληνες»...

Νόρα Ράλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: