23.9.17

Ξυδάκης για Σαρωνικό...

Κάθε ατύχημα που προκαλεί ζημιά έχει πάντα πολιτική επίπτωση...

Την Παρασκευή στη Βουλή ακούστηκε μια σκληρή κριτική για τη στάση του κ. Κουρουμπλή τα...
κρίσιμα πρώτα 24ωρα της κρίσης στον Σαρωνικό, ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του με αρκετά επιχειρηματα από κεί και πέρα θα κριθεί η όλη η κατάσταση εκ του αποτελέσματος, που εύχομαι να είναι αίσιο, να καθαρίσει δηλαδή ο Σαρωνικός. Από κει και πέρα όλη η πολιτική πρακτική και η στάση και συμπεριφορά θα κριθεί εν ευθέτω χρόνω, δεν θα μας πάρει ούτε μήνες ούτε χρόνια, και θα κριθεί και από τον Πρωθυπουργό.

Τα παραπάνω ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ερωτηθείς αν «κρατήθηκε» εν όψει ανασχηματισμού το γεγονος ότι δεν παραιτηθηκε ο κ. Κουρουμπλής και ότι δεν του ζητήθηκε η παραίτηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, και σε άλλη ερώτηση, για το αν ο υπουργός Ναυτιλίας δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, ο κ. Ξυδάκης απάντησε ότι «κάθε ατύχημα που έχει επιπτώσεις και γίνεται ζημιά φυσικά και έχει πάντα πολιτική επίπτωση ακόμη, και ακόμη κι αν δεν φταίει η κυβέρνηση ακομη κι αν δεν φταίει ο κρατικός μχηανισμός, αυτή η απώλεια πάντα γυρεύει κάποια θύματα, κάπου να διοχετευθεί».

Κληθείς να σχολιάσει το κλίμα που επικρατεί στα κυβερνητικά στελέχη για τον κ. Κουρουμπλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημείωσε πως είναι κοινοβουλευτικός και όχι κυβερνητικός, ανέφερε πως οι βουλευτές ήταν συγκρατημένοι, και πρόσθεσε: «Σπεύσαμε να παραστούμε στην επερωτηση, η οποία αφορά έναν υπουργό όχι συνολικά την κυβέρνηση, δεν απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, οπότε κατεβαίνει μεγάλος μερος του υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός πρέπει να σταθεί μονος του όρθιος και να αντιμετώπισει των κοινοβουλευτικό έλεγχο από τα κόμματα».

Στο ερώτημα αν ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κουρουμπλής αντιμετώπισε την ερώτηση ήταν επαρκής, απάντησε «ναι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση πρέπει να δει αν λειτουργησαν οι προληπτικοί μηχανισμοί ορθώς και αν η αντίδραση μετά ήταν η πιο γρήγορη, ορθη και ενδεδειγμένη... 



naftemporiki.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: