18.9.17

Ζαχαριάδης: Δεν βγαίνουν τα νούμερα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ...

Τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ σχολίασε ο...
διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Τα νούμερα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ δεν βγαίνουν», τόνισε σε συνέντευξη του στον realfm 97,8. «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεσμεύεται προκειμένου να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 μέχρι το 2022 σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, τα οποία θα προτείνει, λέει, η ίδια η ελληνική πλευρά και εμείς ρωτάμε "ποιο είναι αυτό το πακέτο, τι περιέχει;"», ανέφερε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Να πάμε λίγο στα συγκεκριμένα που είπε ο κ Μητσοτάκης για τους φόρους; Ότι θέλει να μειώσει 30% τον ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. Εμένα μου προκαλεί εντύπωση διότι η Νέα Δημοκρατία δεν ζητά να κυβερνήσει πρώτη φορά τη χώρα, εάν έχει βρει τα ισόποσα αντίμετρα για αυτήν την διαδικασία ή αν απλά θα πάει να τα ζητήσει.

Διότι αυτό το πράγμα, όπως το εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης ή έχει συρρίκνωση στην πλευρά των δαπανών για να μπορέσει να κατεβάσει τους φόρους, και το 2017 - 2018 οι δαπάνες του κράτους είναι πολύ συγκεκριμένες αν θεωρεί για παράδειγμα ότι υπάρχει ένα τέτοιο ύψος λίπους ή περισσεύματος ή μη νοικοκυρέματος να μας το πει να το εφαρμόσουμε και εμείς στον προϋπολογισμό.

Εάν εννοεί μειώσεις σε μισθούς, σε συντάξεις, απολύσεις ή ιδιωτικοποίηση τμημάτων του δημοσίου, και πάλι για αυτό θα πρέπει να μας ενημερώσει, αλλιώς, όμως, τα νούμερα αυτά τα οποία εξήγγειλε δεν βγαίνουν»...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: