13.9.17

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποφάσισε!...

Ντόρα Μπακογιάννη
Απαντήσεις βασισμένες αποκλειστικά σε δίκη προθέσεων και σε παλιές δηλώσεις των σημερινών μελών της κυβέρνησης έδωσε το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη στα ερωτήματα που της υπέβαλε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον REAL FM. 

Στο...
ερώτημα αν όντως ισχύει ότι η σύμβαση με την Eldorado Gold προβλέπει την καθετοποίηση της παραγωγής, με την επεξεργασία του μεταλλεύματος να γίνεται στην Ελλάδα ώστε να μη χάνει το Δημόσιο τεράστια έσοδα σε φόρους και ΦΠΑ, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν αυτήν την επένδυση και κάνουν ό,τι μπορούν για να την μπλοκάρουν.

Στο ερώτημα για το αν υπάρχει όντως ενδεχόμενο καταστροφής του περιβάλλοντος από την αδοκίμαστη μέθοδο ακαριαίας τήξης, η πρώην υπουργός απάντησε ότι η ίδια που είχε εκφράσει στο παρελθόν αντιρρήσεις πείστηκε από το ΣτΕ ότι το περιβάλλον δεν διατρέχει κίνδυνο και πρόσθεσε -παραμερίζοντας εντελώς την αναφορά για το εκβιαστικό τελεσίγραφο - ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να δεχτεί έναν τόσο μεγάλο επενδυτή στο γραφείο του.

Έσπευσε δε να συμπληρώσει με ανάλογο ύφος ότι έτσι αποδεικνύεται πως όλοι αυτοί (της κυβέρνησης) εκφράζονται από τον σύμβουλο Καρανίκα.

Προφανώς η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει αντιληφθεί ότι ο αδελφός της και αρχηγός της Ν.Δ. «ονειρεύεται ένα κόμμα όπου η διαφορετική άποψη δεν θα ποινικοποιείται», εκτός βέβαια κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ονειρεύεται αυτό μόνο για τη Ν.Δ. και όλοι οι άλλοι, των άλλων κομμάτων, οφείλουν να τσουβαλιάζονται όχι απλώς σε μια άποψη αλλά ακόμα και σε μια έκφραση.

Άραγε δεν θα δυσανασχετούσε η ίδια αν κάποιος της υποσημείωνε ότι κι όλοι εσείς στη Ν.Δ. εκφράζεστε με τα τρολ και τις χυδαιότητες του αντιπροέδρου Αδ. Γεωργιάδη; 

Στο ερώτημα για τη δυσαρέσκεια του υπουργού Γ. Σταθάκη σχετικά με τις καθυστερήσεις της Frapport, η απάντησή της ήταν και πάλι βασισμένη μόνο σε δίκη προθέσεων: «Ο  Γ. Σταθάκης είχε στενοχωρηθεί με την παραχώρηση των αεροδρομίων και επομένως εκεί οφείλονται και οι διαμαρτυρίες του».

Ούτε λόγος για το αν οι επενδυτές σέβονται τις υποχρεώσεις και τις συμβάσεις τους, ειδικά μάλιστα όταν η ίδια μόλις λίγα λεπτά πριν είχε τονίσει ότι πρέπει να σέβονται οι επενδυτές τους νόμους του κράτους και τις συμφωνίες. 

Τέλος, στη διάρκεια της συνομιλίας εμφανίστηκε απολύτως πεπεισμένη για τα 3 δισ. (λίγες ημέρες πριν ήταν 2 δισ., πάντα σύμφωνα με την εταιρεία) που ισχυρίζεται ότι έχει επενδύσει - ξοδέψει η Eldorado Gold. Προφανώς για να είναι τόσο σίγουρη η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει δει τους ισολογισμούς και το βιβλίο εσόδων -εξόδων της εταιρείας.

Πάντως αν τα νούμερα ισχύουν όπως και ο αριθμός των εργαζομένων -όπως αναφέρεται και στο σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν»- ο κάθε μισθός υπερβαίνει τα 2.300 ευρώ μηνιαίως!

 Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: