30.9.17

Kαμίνης: Ο διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι χωρίς αύριο...

Είναι μια στρεβλή συνέχεια της στείρας αντίθεσης μνημόνιο – αντιμνημόνιο, από την οποία πρέπει να ξεφύγουμε οπωσδήποτε, γιατί μας κρατάει στάσιμους».

Στο ερώτημα αν...

ο νέος φορέας θα πρέπει να κοιτάξει αριστερά ή δεξιά υποστηρίζει ότι θα «πρέπει να κοιτάζει ίσια μπροστά, δημοκρατικά, προοδευτικά, σύγχρονα και μαζικά», σημειώνει ότι «η διαχείριση ανισοτήτων και δυνατοτήτων είναι το ζητούμενο κι εδώ σίγουρα υπάρχει αριστερή και δεξιά πρόταση» και προσθέτει, «εγώ δεν είμαι στην πολιτική για δεξιές λύσεις, αλλά για πολιτικές με σαφή προοδευτική κατεύθυνση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει ότι δεν συμφωνεί «με την εργαλειακή μεταχείριση της κοινοβουλευτικής ψήφου», χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ανιστόρητη κυβερνητική συμμαχία, που επιχειρεί να συγκαλύψει τις πολιτικές της αντιφάσεις και το μείζον πρόβλημα της συνύπαρξης του λαϊκισμού με την πιο συντηρητική οπισθοδρόμηση» και προσθέτει ότι «η πρόθεση της αντιπολίτευσης να μην της παράσχει περαιτέρω κοινοβουλευτικό άλλοθι αποσκοπεί να αναδείξει τον καιροσκοπικό χαρακτήρα αυτής της συνύπαρξης».

Υποστηρίζει ότι «τόσο η ΝΔ όσο και οι Σύριζα/ΑΝΕΛ ανήκουν, καθένας με τον τρόπο του, στον κόσμο του χθες» και τονίζει ότι «όσοι αντιλαμβάνονται τον νέο πολιτικό φορέα ως συμπλήρωμα για να κάνουν κυβέρνηση, θα διαψευσθούν».

Τέλος ο Γιώργος Καμίνης αφού υπογραμμίζει ότι «η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας», καταλήγει λέγοντας «πιστεύω βαθιά πως η απόρριψη της εξ αποστάσεως ψήφου θα πεισμώσει τους πολίτες ώστε να αγωνισθούν και να νικήσουν, απέναντι στα κλειστά συστήματα»...


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: