20.9.17

Στην Κρήτη o Τσίπρας...

και 16 υπουργοί για τα αναπτυξιακά έργα στο νησί...

Με ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή 16 υπουργών της κυβέρνησης ξεκινά σήμερα στο...
Ηράκλειο το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, η τρίτη κατά σειρά περιφερειακή διοργάνωση μετά τις αντίστοιχες στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Στο συνέδριο αναμένεται να τεθούν όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα του Βόρειου Οδικού Αξονα και του αεροδρομίου Καστελλίου, ενώ σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, που είναι ο επίσημος διοργανωτής του συνεδρίου, σκοπός είναι «να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Στο συνέδριο θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα των εργασιών σε κεντρική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», αύριο το απόγευμα. Οι βασικές εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.
Το πρόγραμμα

Σήμερα Τετάρτη, στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες συνεδρίες. Η πρώτη αφορά την Παιδεία, την Ερευνα και την Οικονομία της Γνώσης, με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Φωτάκη. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία με αντικείμενο τις Υποδομές και τις Πολιτικές για την Υγεία, με ομιλητές τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες. Η πρώτη αφορά την Επιχειρηματικότητα, τα Χρηματοδοτικά Μέσα, τις Δημόσιες Επενδύσεις και την Αγροτική Ανάπτυξη, με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Η δεύτερη συνεδρία αφορά τον Τουρισμό, την Απασχόληση και την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, με ομιλητές την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Οι δύο τελευταίες παράλληλες συνεδρίες θα ξεκινήσουν αύριο το μεσημέρι. Η πρώτη θα αφορά τη Στρατηγική στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον, με ομιλητές τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλο.

Η τελευταία συνεδρία θα αφορά τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τη Νησιωτικότητα, με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 αύριο το απόγευμα, την ώρα που στο κέντρο του Ηρακλείου θα διαδηλώνουν αγρότες, τα Εργατικά Κέντρα του νησιού, οι έμποροι και οι βιοτέχνες, αλλά και πλήθος επαγγελματικών κλάδων.

Σε διαφορετική συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, μεταξύ αυτών η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κ.ά.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι κάτοικοι των περιοχών του Καστελλίου και της Πεδιάδας Ηρακλείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχεδιαζόμενο έργο του νέου αεροδρομίου.

Μάλιστα, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να του επιδώσουν επιστολή με τις παραμέτρους που καθιστούν το έργο οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά επιζήμιο...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: