19.10.17

Το 1 δισ. ευρώ θα φτάσει το υπερπλεόνασμα...

Διαψεύστηκαν κατηγορηματικά όσοι προέβλεπαν νέα μέτρα, δηλώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος...

«Όσοι, σε μια ακόμα στιγμή καταστροφολογικού déjà vu, προέβλεπαν νέα μέτρα, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ...
επανέλαβε ότι η επίσκεψη στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την αναβάθμιση της οικονομικής-γεωπολιτικής σημασίας της χώρας, την οποία αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επίσης και οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών»

Προσφυγικό, διεθνείς σχέσεις της ΕΕ και ζητήματα ασφάλειας θα είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στην οποία θα συμμετάσχει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, ανέφερε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, επισήμανε ότι όσοι, «σε μια ακόμα στιγμή καταστροφολογικού déjà vu, προέβλεπαν νέα μέτρα, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο»: «Η πορεία της οικονομίας και η εκπλήρωση των στόχων δεν θα δικαιολογούσαν νέα μέτρα. Η ανάπτυξη για το 2017 αναμένεται να βρίσκεται κοντά στο 2% ενώ το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί σε κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από την οικονομική κρίση θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ. Λεπτομέρειες για το ζήτημα θα δοθούν στα τέλη Νοέμβρη, όταν θα μπορούν να γίνουν βέβαιες προβλέψεις για το ύψος των εσόδων.

Άλλωστε, υπενθύμισε, «στις κοινές δηλώσεις Π/Θ - Λαγκάρντ υπογραμμίστηκε η βούληση και των δύο πλευρών για άμεση ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, χωρίς νέα μέτρα», ενώ, εφόσον ζητηθεί, βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Για τα F16

Στις ΗΠΑ, τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος,  συζητήθηκε το ζήτημα της αναβάθμισης του ελληνικού στόλου των F-16 για το οποίο η ΝΔ υπέπεσε για άλλη 1 φορά σε ατοπήματα κατ' εξακολούθηση: Η ΝΔ πρώτα κατήγγειλε τη συμφωνία, ύστερα αναγνώρισε την αναγκαιότητά της αλλά άσκησε κριτική για το κόστος, τώρα ζητά ενημέρωση στη Βουλή. Βούληση της κυβέρνησης & του πρωθυπουργού είναι προφανώς για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: