20.10.17

Αναβολή στην εκδίκαση υπόθεσης των Σκοπιανών...

Για την Τρίτη αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο υψηλόβαθμων πρακτόρων, που καταζητούνται στην ΠΓΔΜ και...
συνελήφθησαν προχθές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» βάσει διεθνούς εντάλματος της Ιντερπόλ, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσω του ελληνικού εδάφους.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για κατοχή και χρήση πλαστών διαβατηρίων και παράνομης εισόδου στη χώρα μας. Στη χώρα τους διώκονται για εμπλοκή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί Γκρούεφσκι, που προκάλεσε πολιτική κρίση.

Η δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης πήρε σήμερα αναβολή λόγω έλλειψης μεταφραστών, οι οποίοι ήταν απαραίτητοι για να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να φροντίστει να υπάρχουν την Τρίτη μεταφραστές στη σερβική γλώσσα.

Στο μεταξύ παραμένουν κρατούμενοι από άνδρες της ΕΥΠ οι δύο συλληφθέντες. Πρόκειται για τον 51χρονο, Γκόραν Γκρούγιοφσκι, πρώην προϊστάμενο της υπηρεσίας παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών της γειτονικής χώρας.

Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από το καθεστώς του Γκρούεφσκι. Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος αντικατασκοπείας καταζήτουνταν με το πραγματικό του όνομα, αλλά και με το ψευδώνυμο Νέτζμπι Χασάν. Ο δεύτερος, ο 35χρονος Μπόσκοφσκι , καταζητούνταν και το ψευδώνυμο Χρίστο Ατανάσοφ.

Για την τύχη και των δύο αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, που θα εξετάσει το αίτημα έκδοσής τους στην ΠΓΔΜ και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθούν ή όχι.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: