20.10.17

Καραμανλή: Σε απαξίωση ο σχολικός αθλητισμός...


Ερώτηση για την απαξίωση του σχολικού αθλητισμού μέσα από  την υποβάθμιση  της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του...
Υπουργείου Παιδείας κατέθεσε η Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  Άννα Καραμανλή. 


Όπως υποστηρίζει στην ερώτησή της η κ. Καραμανλή, στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου δεν υπάρχει προϊστάμενος μέχρι σήμερα, με ό’τι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης πρωταθλημάτων και δράσεων κατά τη διάρκεια σχολικής χρονιάς.

Η Βουλευτής Β΄Αθηνών σημειώνει ότι πρόσφατα υλοποιήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με τη συμμετοχή 800.000 μαθητών, χωρίς να έχουν στελεχωθεί ακόμη οι ομάδες Φυσικής Αγωγής που οργανώνουν τη σημαντική αυτή εκδήλωση και στη συνέχεια καταγράφουν τα αποτελέσματα. 
Επίσης, όπως τονίζει η κ. Καραμανλή, με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής ακέφαλη, δεν είναι δυνατόν να προγραμματιστούν τα σχολικά πρωταθλήματα και οι αθλητικές δράσεις των μαθητών, αλλά ούτε και  να υλοποιηθεί  το πρόγραμμα Εκμάθησης Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας, αποδεικνύοντας το μηδενικό του ενδιαφέρον για το σχολικό αθλητισμό, δεν ενέκρινε τη συμμετοχή των μελών Επιτροπών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού σε Παγκόσμιο σεμινάριο που αυτή διοργανώνει.

Η κ. Καραμανλή, αφού υπογραμμίζει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή παγκόσμιων σχολικών πρωταθλημάτων και η απομάκρυνση της  χώρας μας από αυτή μοιραία  οδηγεί  τον ελληνικό σχολικό αθλητισμό στην απομόνωση, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

- Ποιες είναι οι προθέσεις τους για τη βελτίωση της σχολικής Φυσική Αγωγή και του Σχολικού Αθλητισμού στη χώρα μας.
- Με ποιο τρόπο θα ενισχυθούν οι δομές που στηρίζουν το σχολικό αθλητισμό, όπως είναι η Διεύθυνση και οι ομάδες Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: