20.10.17

Δίκη ΧΑ: Η εισαγγελέας ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων...

Δίκη ΧΑ: Η εισαγγελέας ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει την ερχόμενη Τρίτη...
Ανατροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: η εισαγγελέας της έδρας κυρία Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την  αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων. Η...
εισαγγελική λειτουργός πρότεινε στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η ένσταση της υπεράσπισης και να καταθέσουν οι εν λόγω πέντε μάρτυρες με φυσική παρουσία στο δικαστήριο, εγκαταλείποντας την ανωνυμία που θα τους προσέφερε η ηχητική σύνδεση με τη δικαστική αίθουσα με αλλοιωμένη τη φωνή τους. 

Η εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε κατά την αγόρευσή της ότι και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση,  χωρίς να απειληθούν από τρίτους. Ως εκ τούτου, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει». 
Μετά την εισαγγελική εισήγηση, τον λόγο έλαβε η πολιτική αγωγή, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι προτού υποχρεωθούν οι πέντε μάρτυρες να προσέλθουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τι θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, μέχρι την επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι στην ένσταση που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι υπερασπιστές ζήτησαν τη φυσική παρουσία των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων, θέτοντας ζήτημα άσκησης των δικαιωμάτων της υπεράσπισης και αναφέροντας ότι «αν καταθέσουν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες υπό το καθεστώς αυτό, δεν θα μπορέσετε ως Δικαστήριο να συναγάγετε ορθά συμπεράσματα. Θεωρούμε λοιπόν νομικά επιτακτικό να καταθέσουν επώνυμα».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: