12.10.17

Στα τεχνικά κλιμάκια το ζήτημα με τα τουρκικά τουριστικά σκάφη...

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα συνεχιστούν οι διμερείς διαβουλεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας για το ζήτημα που...
έχει ανακύψει με τα μικρά ξύλινα τουριστικά σκάφη που πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αχμέτ Αρσλάν, υπουργό Μεταφορών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, η τουρκική πλευρά συμφώνησε με την ελληνική πρόταση τα τεχνικά κλιμάκια να συνεργαστούν ώστε η Τουρκία να εφαρμόσει στα μικρά ξύλινα τουριστικά σκάφη (γολέτες) τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Μάλιστα συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει στην Τουρκία.

Στόχος είναι το ζήτημα να διευθετηθεί μέσα στο χειμώνα, ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να επαναληφθούν κανονικά τα δρομολόγια που εξυπηρετούν και τις δύο χώρες. Τα δρομολόγια διακόπηκαν τον Σεπτέμβριο, με απόφαση των τουρκικών αρχών, έπειτα από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελληνικές λιμενικές αρχές σε τουρκικά τουριστικά σκάφη, διαπίστωσαν παρατυπίες και επέβαλαν κυρώσεις και οικονομικές αλλά και άλλες, μεταξύ των οποίων και η παρακράτηση σκαφών στην Ελλάδα...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: