20.10.17

Η Φώφη βασική πρωταγωνίστρια...

Στην αντεπίθεση πέρασε η Φώφη Γεννηματά αυτές τις μέρες σε μια προσπάθεια όχι μόνο να αντιμετωπίσει τα ομαδικά πυρά που δέχεται από τους συνυποψηφίους της, αλλά και...
προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της. Το γεγονός ότι έγινε στόχος όλων των άλλων υποψηφίων φαίνεται πως την ισχυροποιεί και την καθιστά τη βασική πρωταγωνίστρια σ’ αυτήν την κούρσα, στην οποία ξεκίνησαν 10 και παρέμειναν εννιά μετά την αναγκαστική, για λόγους υγείας, αποχώρηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η Γεννηματά στις τελευταίες της εμφανίσεις παρουσιάζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, εγγυητής της ενότητας του χώρου και ως το πρόσωπο που μπορεί με σιγουριά να οδηγήσει τον χώρο στα επόμενα βήματα. «Δεν δώσαμε τέλος στην πολυδιάσπαση για να πέσουμε σε βαρονίες και τιμάρια. Οι βαρόνοι και οι φεουδάρχες τέρμα. Ο λόγος και οι αποφάσεις στα μέλη, στην ίδια τη βάση του νέου φορέα, σε σας» τόνισε από τη Νάξο.

«Χωρίς φθορά»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα επιχειρεί να «εκθέσει» τους υπόλοιπους υποψηφίους και κυρίως Καμίνη και Θεοδωράκη για τις επιθέσεις που δέχεται, επισημαίνοντας ότι η ίδια κάνει μια καμπάνια χωρίς φθορά των αντιπάλων της. «Ούτε εμπόδια βάζει ούτε τρικλοποδιές. Οι άνθρωποί μας είναι που τρέχουν σε όλη την Ελλάδα να κινητοποιήσουν δυνάμεις και να μεταφέρουν το μήνυμά μας» λένε συνεργάτες της για τον τρόπο που προωθεί την υποψηφιότητά της.

Παίζει δε σκληρά το χαρτί του ΠΑΣΟΚ και της ιστορίας του σε μια προσπάθεια να εκφράσει όλους τους ψηφοφόρους που θέλουν την παρουσία του:
«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να φτιαχτεί ο νέος ενιαίος φορέας, να λειτουργήσει ενιαία. Να έχει εκλεγμένο πρόεδρο, να έχει εκλεγμένα όργανα, να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα όπως αποφασίσαμε στο τελευταίο συνέδριό μας. Δεν πάμε σε διευθετήσεις κορυφής. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα δουν τον “ήλιο” και στις επόμενες εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο μαζί με το σήμα του ενιαίου φορέα. Γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό Κόμμα και έχει σημασία να είμαστε και πολυκομματικό.

Πάντως, παρά τη στάση της, η Γεννηματά δεν φαίνεται να κατορθώνει προς το παρόν να χαλαρώσει τις επιθέσεις στο πρόσωπό της. Ο Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Γεννηματά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τον ίδιο σταθμό, είπε πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις της άνοιξε το δρόμο συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος άλλωστε επιχειρεί να εκφράσει όσους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς βλέπουν με συμπάθεια μια μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέση που του δημιουργεί και μια «ταυτότητα» για την επόμενη μέρα του νέου φορέα...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: