31.10.17

Φωτίου: Στόχος η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων...

δεν συζητείται καμία περικοπή τους (Βίντεο)...

Στόχος να αυξηθούν τα οικογενειακά επιδόματα τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε...
συνέντευξη της στην ΕΡΤ1 αποκλείοντας περικοπή τους καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει κανένας όρος για περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων στην γ’ αξιολόγηση».  
Σύμφωνα με την υπουργό συζητείται ένας εξορθολογισμός του συστήματος ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στα οικογενειακά επιδόματα με αύξηση του επιδόματος για το πρώτο και δεύτερο παιδί.

«Δεν θα μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά επιχειρώ να βρω περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για τα οικογενειακά επιδόματα για το 2018 διότι για το 2019 έχουμε ήδη βρει εξηγώντας ότι για το 2019 η κυβέρνηση έχει εγγράψει 900 εκ. ευρώ για τα οικογενειακά επιδόματα» εξήγησε η κ. Φωτίου υπενθυμίζοντας ότι δεν είμαστε μια χώρα που είχε ιδιαίτερα υψηλά επιδόματα ούτε προνοιακή πολιτική.

108.000 παιδιά μπήκαν φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με το voucher. 25.000 παιδιά έμειναν εκτός ενημέρωσε η υπουργός υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε διότι δεν υπάρχουν θέσεις. Όμως σύμφωνα με το σχεδιοασμό που υπάρχει, οι θέσεις θα υπερκαλυφθούν διότι όπως έχει θεσμοθετηθεί στα αντίμετρα του 2019 θα δημιουργηθούν 400 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε δήμους της χώρας...

Κατ. Μπρέγιαννη, avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: