16.10.17

Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας...

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα μας, με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και...
τις προοπτικές αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων βρέθηκε στο «βασικό μενού» του πρώτου διημέρου της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Από το Σικάγο ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Ομογένεια που «μας γεμίζει υπερηφάνεια» προσθέτοντας πως «είμαστε στην κατάλληλη στιγμή της κοινή μας ιστορίας για να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον».

Μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο στόχο «να προχωρήσουμε μπροστά με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, εξωστρεφές, φιλικό στην επιχειρηματικότητα που θα αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό».

 Και πρόσθεσε: «Η ανάπτυξη της οικονομίας δημιουργεί μια σταθερότητα και ενδυναμώνει το ρόλο μας για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνοντας ότι σε αυτή τη βάση και την προοπτική συνδέεται το κοινό μέλλον Ελλάδας- ΗΠΑ.

«Δεν είναι μόνο οικονομικό ή διπλωματικό (το κοινό μας μέλλον) αλλά είναι μια σχέση μείζονος γεωστρατηγικής σημασίας λόγω του κομβικού ρόλου της χώρας μας στη σταθερότητα της περιοχής» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Για τις επενδύσεις είπε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 11.2%, ενώ και ο δείκτης εξαγωγών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 15% το πρώτο οκτάμηνο του 2017.

Το πλέον σημαντικό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η μείωση της ανεργίας κατά 5,4% την τριετία 2014-2017 και θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά κατά 7,4% την επόμενη χρονιά, υπογράμμισε. «Φυσικά τίποτα δεν έγινε τυχαία, Προωθήσαμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (περισσότερων των 400 μέτρων) στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά προϊόντων, στο δικαστικό σύστημα, στην υγεία, στον τομέα της ενέργειας και φυσικά και στο οικονομικό κλίμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.



Συναντήσεις με Τραμπ-Λαγκάρντ

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το Σικάγο μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον, όπου στις 00:30 (ώρα Ελλάδας) θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Να θυμίσουμε πως την Τρίτη, θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας είχε πλήθος συναντήσεων με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, επενδυτές, ομογενειακές οργανώσεις και Αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ χτες το βράδυ είχε δείπνο εργασίας με ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και ομογενειακές οργανώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο δείπνο εργασίας του πρωθυπουργού με γερουσιαστές και στελέχη της ομογένειας στο Σικάγο καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τις προοπτικές της, ενώ ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα το επόμενο διάστημα...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: