31.10.17

Τι μας έμεινε από το ντιμπέιτ της Κεντροαριστεράς...


"Γεννηματά και Θεοδωράκης κοιτούσαν την κάμερα. Ή ήταν δασκαλεμένοι, ή βόλευε η σκηνοθεσία. 
Μάλλον το ήξερε και ο κ. Τζιώτης που είχε την πειθαρχία να κοιτά την κάμερα αλλά όχι και αυτήν που θα τον έκανε να μην μιλάει σαν ρομπότ. 
Ο κ. Ανδρουλακης δεν κοιτούσε την κάμερα, ίσως έπρεπε να φοράει τα γυαλιά του"...
Το πουλ των διαφημίσεων σε προϊδέαζε: ούτε μία εμπορική, όλες για εκπομπές της ΕΡΤ, ούτε καν συμψηφισμοί. Ναι, μια...
λαβυρινθώδης τηλεοπτική συζήτηση εννέα πολιτικών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς -που καλά καλά δεν συμφωνούν καν αν είναι Κεντροαριστερά- δεν είναι ελκυστικό προϊόν. Και όντως δεν ήταν. Το πρώτο επίσημο ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών του νέου σχηματισμού -είχε προηγηθεί ένα πιο «οικονομικό», με λιγότερους στο Action24 προ δέκα ημερών- δεν μας έκανε σοφότερους, εμάς τους γενναίους που υποβληθήκαμε στην πολιτική βάσανο να το παρακολουθήσουμε.

Το πλήθος των φωνών δεν βοηθούσε, ούτε η σκηνοθεσία. Πιο πολλές φορές εμφανίστηκαν στο γυαλί οι πέντε των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών που φιλοξενήθηκαν στη συχνότητα και το στούντιο της ΕΡΤ2 παρά οι εννέα υποψήφιοι. Πού να είχε μείνει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που αποχώρησε από την κούρσα, θα ήταν 10.

DNaHqcDW4AElw6-
Πώς δημιουργείς μια συζήτησει με εννέα υποψήφιους και πέντε δημοσιογράφους; Μια δύσκολη εξίσωση…

Ηταν βέβαια αυτό το ντιμπέιτ μια ευκαιρία να τους δούμε όλους δίπλα σε όλους, υπό αυτήν την έννοια ήταν μια νίκη της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Η Φώφη Γεννηματά μίλησε όσο και ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης, ο Σταύρος Θεοδωράκης όσο και ο πρώην πρύτανης Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Γιώργος Καμίνης όσο και ο δικηγόρος Απόστολος Πόντας, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο ο Γιάννης Ραγκούσης, έστω και αν αυτόν ως τελευταίο στο πάνελ όλο τον ξεχνούσε η φιλότιμη συντονίστρια.

Τι μάθαμε λοιπόν; Οχι πολλά. Τα περισσότερα τα είχαν πει στις αμέτρητες συνεντεύξεις τους στον Τύπο τόσο καιρό. Η κυρία Γεννηματά π.χ. επανέλαβε το όμορφο τσιτάτο ότι «τα όνειρά μας είναι δυνατότερα από τις αναμνήσεις μας», που σημαίνει ότι τιμά το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει κάτι καλύτερο.

Ο Σταύρος Θεωδοράκης είπε και αυτός ότι από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο υπήρξε στα νιάτα του κομματικό στέλεχος, κρατά «τις φλόγες» και πετά «τις στάχτες». «Υποστήριξα μεταρρυθμισεις οπως το ΑΣΕΠ του Πεπονη, τα ΚΕΠ του Μπένου, τον νόμο Διαμαντοπούλου. Προτεραιότητές μας: κατάργηση κομματικού κράτους,ανοιχτή παιδεία και μείωση φορολογίας. Με βάση αυτές θα συζητήσουμε για την κυβέρνηση», είπε.

Γεννηματά και Θεοδωράκης κοιτούσαν την κάμερα. Ή ήταν δασκαλεμένοι, ή βόλευε η σκηνοθεσία. Μάλλον το ήξερε και ο κ. Τζιώτης που είχε την πειθαρχία να κοιτά την κάμερα αλλά όχι και αυτήν που θα τον έκανε να μην μιλάει σαν ρομπότ. Ο κ. Ανδρουλακης δεν κοιτούσε την κάμερα, ίσως έπρεπε να φοράει τα γυαλιά του.

Διαβάστε περισσότερα, ΕΔΩ...

πηγη protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: