17.10.17

«Ξεσκονίζουν» το κινητό...

Στη διερεύνηση εάν ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου με το οποίο οι δράστες μίλησαν με τον γνωστό ποινικολόγο ήταν εν λειτουργία μετά...
τη δολοφονία του 52χρονου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στράφηκαν χθες οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς τα όσα εστάλησαν χθες από τα εργαστήρια ήταν αποθαρρυντικά για την εξιχνίασή της.

Οπως ανέφεραν νεότερες πληροφορίες, οι δράστες είχαν δώσει στον γνωστό ποινικολόγο έναν αριθμό κινητού και με αυτό φέρονται να πραγματοποίησαν την κλήση για να κλείσουν το ραντεβού τους. Εγινε λοιπόν γνωστό χθες ότι βάσει αυτού οι αστυνομικοί έχουν ήδη ζητήσει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να τους απαντήσουν σχετικά με το ποια ταυτότητα δηλώθηκε, πού αγοράστηκε η κάρτα σύνδεσης και εάν το τηλέφωνο λειτουργούσε και για πόσο διάστημα μετά τη δολοφονία. Η απάντηση εν τούτοις δεν είχε δοθεί ώς αργά χθες και έτσι δεν ήταν δυνατόν να γίνει η «χαρτογράφηση» των κινήσεων των δραστών τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση.

Οι κάμερες ασφαλείας

Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι έφτασαν στους αξιωματικούς εικόνες από τα βίντεο των συστημάτων ασφαλείας της περιοχής, οι οποίες, αν και δεν είναι ιδιαίτερα καθαρές, είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των δραστών, που εάν συνδυαστούν με τις περιγραφές του μάρτυρα-κλειδί, του 32χρονου συνεργάτη του δικηγόρου, και τις μαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην ακριβέστερη ταυτοποίησή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι έφτασαν τα πρώτα στοιχεία από τα εργαστήρια της αστυνομίας, όμως ακόμη δεν έχει γίνει ο διαχωρισμός τους σε αξιοποιήσιμα και μη. Τέλος, αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι από τη βαλλιστική εξέταση της βολίδας προέκυψε ότι το όπλο των δραστών δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ήταν δηλαδή «καθαρό»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: