19.10.17

Τσίπρας: Ευπρόσδεκτο το ΔΝΤ...

Θα μας λείψει ο Σόιμπλε...

Στο Ινστιτούτο Brookings βρέθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας όπου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε πως...
το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ευπρόσδεκτο στο ελληνικό πρόγραμμα για να αποφύγουμε τις ατελείωτες συζητήσεις ώστε να έχουμε χρηματοδότηση. «Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αν αυτό σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα στην ελάφρυνση του χρέους», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχει παράθυρο χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα έως το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου, μαζί με πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικά με την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο τέως ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας θα λείψει από τα ευρωπαϊκά όργανα και το ελληνικό πρόγραμμα.

Mιλώντας στο συνέδριο υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα σε μια νέα εποχή: Πυλώνας σταθερότητας και οικονομικός κόμβος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων», ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο καταπολεμά τη διαφθορά στη χώρα αλλά και όλους τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση, σημειώνοντας ότι είναι καιρός να υποστηρίξουν τις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση και τα προγράμματα προσαρμογής.

«Τώρα είναι η στιγμή να εμπιστευθούμε την Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπάθησα να μεταδώσω» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για επενδύσεις όπως το αναπτυξιακό έργο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, η δραστηριότητα εξόρυξης του Eldorado Gold και το αν είναι μπλοκαρισμένες από γραφειοκρατία ή άλλους παράγοντες, ο κ. Τσίπρας είπε: «Παραδέχομαι ότι υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία στην Ελλάδα, αλλά δεν είμαστε χώρα τρίτου κόσμου. Όλοι πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες, το Σύνταγμα και το νόμο».

Σχετικά με την αναβάθμιση του στόλου των F-16 και το υψηλό κόστος για την Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν ήθελε να δαπανήσει χρήματα για την άμυνα, αλλά η γεωγραφία δεν το επιτρέπει.

«Θα ήθελα να είμαι σε θέση να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ στις στρατιωτικές προμήθειες. Αλλά αυτό θα ήταν δυνατό μόνο εάν ο γείτονάς μας ήταν το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο«, είπε και σημείωσε ότι άλλος ένας λόγος είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει μια στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή...


aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: