17.10.17

Τέσσερα πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη...

Τέσσερα πύρινα μέτωπα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία είναι από χθες, Δευτέρα, σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα δυνάμεις της...

Πυροσβεστικής βρίσκονται από χθες στον Άραξο Αχαΐας όπου η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση  και στη Σέτα Ευβοίας όπου η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη ορεινή περιοχή.
Επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε χαράδρα και κορυφογραμμή, καίγοντας έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Σε εξέλιξη είναι και το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε δάσος με έλατα στο Καρπενήσι Ευρυτανίας. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε κοντά σε ξενοδοχείο έξω από το Καρπενήσι, το οποίο όμως δεν απειλείται. Ωστόσο, η φωτιά καίει μεγάλα δέντρα και πυκνή βλάστηση, σε δύσβατο σημείο, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση για τους πυροσβέστες. Σύμφωνα με αναφορές, έχουν καεί ήδη κτηνοτροφικές μονάδες και μελίσσια.

Σε όλες τις περιπτώσεις όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για οικισμούς, ωστόσο σε όλα τα σημεία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι αρκετά ενισχυμένες.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα σε δασική έκταση, κοντά στην κοινότητα Μάρκου, στη Δημητσάνα Αρκαδίας...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: