12.10.17

Η πρώτη αντίδραση της Καταλονίας στο τελεσίγραφο...

«Ζητάς διάλογο και η απάντησή τους είναι ότι...
βάζουν το άρθρο 155 στο τραπέζι. Καταλάβαμε.»

Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο του Καταλανού πρωθυπουργού, Κάρλες Πουτζντεμόν, μετά την πενθήμερη προθεσμία που του έδωσε η Μαδρίτη για να διευκρινίσει αν κήρυξε την ανεξαρτησία της επαρχίας ή όχι.

Αν ο Πουτζντεμόν επιβεβαιώσει ότι κήρυξε ανεξαρτησία, θα έχει στη διάθεσή του άλλες τρεις ημέρες για να «επανορθώσει», δηλαδή να την πάρει πίσω.

Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, η Μαδρίτη θα ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος που επιτρέπει στην κεντρική κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.
Μένουμε... Ισπανία

Με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Βαρκελώνης ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι Ισπανοί τη σημερινή εθνική επέτειο, η οποία φέτος γίνεται μέσα σε κλίμα πόλωσης και αβεβαιότητας.

«Ναι στην Καταλονία, και στην Ισπανία επίσης», είναι το βασικό σύνθημα των διοργανωτών -με επικεφαλής τη Societat Civil Catalana, από τις οργανώσεις που πρωτοστατούν κατά της ανεξαρτησίας- οι οποίοι έχουν κάνει σαφές ότι η πορεία θα είναι εορταστική και θα έχει συμβολικό χαρακτήρα.
 
Οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) από διάφορα σημεία της Βαρκελώνης για να καταλήξουν στο κέντρο, ενώ εκτός από το Λαϊκό Κόμμα και τους Πολίτες οι διοργανωτές υπολογίζουν στην υποστήριξη κι άλλων κομμάτων και οργανώσεων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: