24.10.17

Carla Bruni, χειρότερη και από το «The Love Boat»...


Το ότι θα παρακολουθούσα την ίδια... φολκ-ροκ συναυλία με τον Βασίλη Κικίλια, τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον...
Γιώργο Βουλγαράκη και τον Πάνο Καμμένο ομολογώ πως δεν το περίμενα. 
Συνέβη χθες το βράδυ στο Παλλάς με την Carla Bruni! Εκεί ήταν και ο... σύζυγος Νικολά Σαρκοζί στην 1η σειρά, πρέπει λογικά να μπήκε στην αίθουσα αφού έσβησαν τα φώτα. 
Εκεί και ο Λάκης Γαβαλάς (ή κάποιος άλλος; θα σας γελάσω...), εκεί και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Πως να λείψουν όλοι αυτοί όταν υπήρχαν τόσες κάμερες στην είσοδο; Τι θα παίζουν σήμερα τα μεσημεριανά πάνελ; 
Συναυλία παρωδία δεν τη λες για να είμαι ειλικρινής, αλλά τα συγκρότημα που έπαιζε στο «Πλοίο της αγάπης» ήταν σαφώς καλύτερο.

Το κακό είναι πως υπερισχύουν όλα τα άλλα και η Carla Bruni ως τραγουδίστρια -όσο και να μην είναι κακή- περνάει στις δεύτερες και τρίτες σκέψεις μας. Ηταν μοντέλο, έγινε πρώτη κυρία της Γαλλίας, πόσο να... φτουρήσει η μουσική μπροστά σε όλα αυτά; Και φάνηκε χθες το βράδυ στο Παλλάς, πιο αδιάφορη συναυλία πεθαίνεις. Γλυκερή, χωρίς ρυθμό, δίχως ένταση. Το live βασίστηκε κυρίως στο τελευταίο της άλμπουμ «French Τouch», στο οποίο διασκευάζει γνωστά τραγούδια στα αγγλικά, από το Moon River έως το Miss You των Rolling Stones και το Highway To Hell των AC / DC. Αλλά έπαιξε και παλιότερα από τους δίσκους της, διασκεύασε γαλλικές και ιταλικές μελωδίες. Ακουστικό το σετ, με τέσσερα μέλη στη μπάντα (κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς), η ίδια εμφανίστηκε με παντελόνι, μπότες και σακάκι (το οποίο άλλαξε στη μέση της συναυλίας).
Το Παλλάς πάντως δεν γέμισε ούτε κατά το ήμισυ. Καλά είναι τα σελέμπριτι και οι πολιτικοί, αλλά αν δεν πάει το αμιγώς μουσικό κοινό στο live, δουλειά δεν γίνεται. Όσο για το μέσο όρο ηλικίας, ανησυχητικά υψηλός, κοιτούσα τις διπλανές μου κυρίες και μετρούσα αιώνες. «Πολύ ξανθιά τα μαλλιά της δεν σου φαίνεται;» ρωτούσε από πίσω μου μία καθ΄ όλα συμπαθέστατη κυρία τη φίλη της. Μάλλον δεν τις ενδιέφερε το Enjoy The Silence των Depeche Mode.
Η Αθήνα αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας της. «Kalispera Athina» ήταν το καλωσόρισμά της μόλις ανέβηκε στη σκηνή. Στις 2 Δεκεμβρίου εμφανίζεται στο Παρίσι, στις 4 στη Βιέννη, στις 6 στην Φρανκφούρτη, στις 9 στο Λονδίνο κ.ο.κ Παίζει και σήμερα για όσους ενδιαφέρονται, εισιτήρια υπάρχουν φυσικά. Αυτό έλειπε δα...
(Το κείμενο δημοσιεύεται στη σημερινή, έντυπη, Εφημερίδα των Συντακτών. Το αναδημοσιεύουμε κι εδώ, πριν τις 6 το πρωί, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. Το e-tetRadio δεν θα ανανεώνεται έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης).

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: