20.11.17

28 χρόνια Mega...

Σχετική εικόνα
Το πρώτο δελτίο, oι απλήρωτοι εργαζόμενοι και η αυλαία...

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 1989 όταν στην τηλεοπτική μας οθόνη πρόβαλε για πρώτη φορά το σήμα του πρώτου ιδιωτικού σταθμού της χώρας. Το...
όνομά του «Mega» με όνειρα και προσδοκίες να γίνει το μεγάλο κανάλι! Και έγινε. Για τουλάχιστον δύο δεκαετίες παρέμεινε ψηλά, τόσο στο περιεχόμενο, όσο τα έσοδα και τα νούμερα τηλεθέασης.

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Παρακολουθείτε το πρώτο δελτίο ειδήσεων, της πρώτης ημέρας λειτουργίας του πρώτου μη κρατικού σταθμού τηλεοράσεως, δηλαδή του Mega Channel...» ήταν τα πρώτα λόγια της Λιάνας Κανέλλη καλωσορίζοντας το τηλεοπτικό κοινό στο πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού («Ματιές στα γεγονότα»).

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016, ο σταθμός θα μετέδιδε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, με τους εργαζομένους να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και το κανάλι της Μεσογείων να ρίχνει αυλαία…
«Τέλος εποχής για το μεγάλο κανάλι. Έζησα εκεί 23 χρόνια και τα μισά από αυτά διηύθυνα τον ενημερωτικό του τομέα. Η θλίψη μου είναι μεγάλη και η σκέψη μου βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, που διανύουν τον πέμπτο μήνα απληρωσιάς...» ήταν το μήνυμα που είχε στείλει τότε -μέσω διαδικτύου- ο πρώην διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Σήμερα, Δευτέρα 20/11/2017, 28 χρόνια μετά την πρώτη μετάδοση του  Mega Channel αναμένεται να δημοσιευθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η νέα προκήρυξη για την αδειοδότηση επτά καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, με το κανάλι της Μεσογείων κινδυνεύει να μείνει εκτός διαγωνισμού καθώς οι τράπεζες που έχουν δανείσει το Mega και οι μεγαλομέτοχoι του καναλιού δεν έχουν συμφωνήσει σε όλα.

28 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι παραμένουν όμηροι, υπό την απειλή της ανεργίας, χωρίς δεδουλευμένα, χωρίς αποζημιώσεις, ενώ το κανάλι κινδυνεύει να βρεθεί εκτός αδειοδότησης...  


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: