30.11.17

''Η αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει''...

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Στέλιος Παππάς σε σχέση με δηλώσεις που...
αφορούν τις οφειλές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προς τον Οργανισμό για την προμήθεια καρτών απεριορίστων διαδρομών. Ο κ. Παππάς μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» και την εκπομπή «Ορθά Κοφτά» δήλωσε ότι «η εξήγηση που έχουμε κάνει στο ΕΚΘ είναι σαφής. Αν η συνέπεια εκλείψει είναι προφανές ότι θα υποχρεωθούμε να εξυπηρετούμε κατευθείαν εμείς τα Σωματεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με την τήρηση του προγράμματος των δρομολογίων που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι αυτό έχει δημιουργηθεί με την εκτίμηση ότι στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν 520 λεωφορεία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αλλάξει καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια μελέτη αλλαγής, η οποία υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες 10 μέρες.

«Με την ανανέωση του προγράμματος επιχειρούμε να αποσυμφορήσουμε λίγο το κέντρο της πόλης αλλά κυρίως γραμμές στις οποίες κινούνται πολλά λεωφορεία, και κάποια από αυτά είναι γεμάτα και άλλα άδεια, και κάνουν την ίδια διαδρομή σε βασικές γραμμές», δήλωσε ο Στ. Παππάς τονίζοντας ότι η αλλαγή του προγράμματος θα γίνει με βάση τον στόχο της διοίκησης τους επόμενους τρείς μήνες να κυκλοφορούν 460 λεωφορεία (σ.σ σήμερα κυκλοφορούν 400).

Σε σχέση με την παλαιότητα των λεωφορείων τα οποία παρουσιάζουν καθημερινά μηχανολογικά προβλήματα ενώ εκτελούν δρομολόγια ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ διευκρίνισε ότι «τα λεωφορεία είχαν πάρα πολλά χρόνια να κάνουν προληπτική συντήρηση, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ταλαιπωρούνται, και να έχουν στοιχεία παλαιότητας».

«Δεν μπορώ να κάνω τον Σέρλοκ Χόλμς» απάντησε ο Στ. Παππάς στο ερώτημα εάν υπάρχουν φαινόμενα σαμποτάζ στην εκτέλεση των δρομολογίων. «Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ και το ΔΣ είναι να καθορίζουμε με πολύ μεγάλη ευκρίνεια τις σχέσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους, και τη σχέση ανάμεσα στη διοίκηση και τους πρώην μετόχους. Το λέω αυτό γιατί πράγματι υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι οι οποίοι είναι πρώην μέτοχοι».

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τόνισε ότι «ολοκληρώνεται, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από την κεντρική κυβέρνηση, και όχι μόνο αλλά και από τους θεσμούς. Είναι μια ΣΣΕ η οποία και αυτή θα ανακουφίσει λίγο τον οργανισμό με δεδομένο ότι υπήρχαν κάποιοι μισθοί οι οποίοι ήταν προκλητικοί».

Δεν είναι λογικό να φτάνουν κάποιοι μισθοί στα 2.500-3.000 ευρώ, ανέφερε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι «όλα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν με μια λογική προσέγγιση που έχουμε κάνει, βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο με το Σωματείο, ελπίζω τις επόμενες μέρες να την έχουμε κλείσει».

Αναφορικά με τις οφειλές του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) προς τον ΟΑΣΘ για την προμήθεια καρτών απεριορίστων διαδρομών ο πρόεδρος του Οργανισμού δήλωσε ότι «η εξήγηση που έχουμε κάνει στο ΕΚΘ είναι σαφής. Αν η συνέπεια εκλείψει είναι προφανές ότι θα υποχρεωθούμε να εξυπηρετούμε κατευθείαν εμείς τα Σωματεία», ενώ συνέστησε οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να είναι λίγο συγκρατημένοι. «Νομίζω έχουμε συμπεριφερθεί με πολύ μεγάλη ελαστικότητα απέναντι σε τέτοιου τύπου σχέσεις, νομίζω για το καλό όλων η αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει» τόνισε.

Αναφορικά με τον οικονομικό απολογισμό των τελευταίων τριών μηνών που παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση στην περιοχή της Πυλαίας (δείτε σχετικά εδώ) σχολίασε τις τιμές των συμβολαίων των μικρομετόχων δηλώνοντας ότι «είναι κοινό μυστικό στη Θεσσαλονίκη ότι υπήρχε μια διαδικασία ανταλλαγής μετοχών. Όλη η Θεσσαλονίκη βοά. Υπάρχουν μαγαζιά που διαπραγματεύονται μετοχές του ΟΑΣΘ».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τα ερευνήσουμε όλα. Υπάρχουν και αιτήματα των μικρομετόχων, οι οποίοι ζητούν την περιουσία τους. Έχουν γίνει ερωτήσεις στη Βουλή για το ποιες είναι οι ενέργειες για να προστατέψουμε την περιουσία των μικρομετόχων. Εμείς έχουμε μόνο τα συμβόλαια, δε μπορούμε να γνωρίζουμε την διαπραγμάτευση που έγινε ανάμεσα σε αγοραπωλητές» διευκρίνισε ο κ. Παππάς.

«Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον και αυτό φάνηκε από τα οικονομικά στοιχεία εξοικονόμησης του πρώτου τριμήνου» διεμήνυσε ο κ. Παππάς, ενώ δήλωσε καταληκτικά ότι «προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, καθώς επίσης το συμφέρον των πολιτών της Θεσσαλονίκης, και το συμφέρον των εργαζομένων του Οργανισμού»...


stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: