23.11.17

Αισιόδοξος για τη νέα γενιά ο Νίκος Παππάς...

και το πώς θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία...

Αισιόδοξος για τη νέα γενιά και το πώς αυτή θα αξιοποιήσει σε βάθος τις δυνατότητες της τεχνολογίας δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο...
οποίος παραβρέθηκε την Τετάρτη στην εκδήλωση εορτασμού για τα 25 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι οι προσδοκίες τα επόμενα 25 χρόνια για την τεχνολογική ανάπτυξη στην Ελλάδα αφορούν σε τεχνολογίες οι οποίες θα μπουν στις ζωές όλων των ανθρώπων για να τις βελτιώσουν. Από την Ελλάδα δεν λείπει τίποτα, σημείωσε ο Ν. Παππάς, αναφερόμενος στα ικανά επιστημονικά μυαλά που διαθέτει η χώρα, φέρνοντας ως παράδειγμα τον παραβρισκόμενο στην εκδήλωση καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο.

Μιλώντας για το χαρτοφυλάκιο του και το πώς αυτό θα βοηθήσει τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση του δημοσίου, την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και άλλες πρακτικές που σκοπό έχουν να απολαμβάνει όλος ο λαός την τεχνολογική ανάπτυξη - «αλλιώς δεν θα είχε νόημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. «Το αύριο σήμερα για όλους» είναι το μότο μας, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ευχόμενος στην Microsoft πολλά περισσότερα επιτυχημένα χρόνια στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Νανόπουλος ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το μέλλον της ανθρωπότητας, το οποίο δεν είναι απαραίτητα ευοίωνο. Το θέμα είναι πως θα διοχετεύσει κανείς τη γνώση και το πώς θα διαχειριστούμε την τεχνολογία η οποία τα επόμενα χρόνια θα σημειώσει ακόμη πιο ραγδαία ανάπτυξη, σημείωσε ο κ. Νανόπουλος.

Μίλησε για το θλιβερό γεγονός του brain drain στην Ελλάδα το οποίο έκρινε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα, ενώ εξέφρασε την ευχή η ανθρωπότητα να περάσει στην επόμενη μέρα χωρίς «να φαγωθούμε μεταξύ μας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: