14.11.17

Ποιος «νέος φορέας»; ...


«Όχι στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ» η εντολή της βάσης...
Πόσοι και ποιοι, ψήφισαν για τον επικεφαλής του «νέου φορέα» δεν μπορεί να επαληθευτεί  επακριβώς – όπως δεν μπορούσε και το...
«ένα εκατομμύριο» του 2004  για την «εκλογή» του Γ. Παπανδρέου. Δεν χρειάζεται άλλωστε: αυτό που ανακοινώθηκε αυτό ισχύει . Και προφανώς  η «Eπιτροπή Αλιβιζάτου» θα αποδώσει  το  αντίστοιχο ποσό  από τις συνδρομές των 3 ευρώ που εισέπραττε από κάθε ψηφοφόρο.

Πέρα από την ακρίβεια των αριθμών ήταν οφθαλμοφανές ότι -παρά την αδιαφορία που έδειξαν οι πολίτες για τους υποψήφιους στα debates- η προσέλευση στην κάλπη ήταν ικανοποιητική.  Μετείχε το σχεδόν 40% από τις  562.000 ψήφους που είχαν πάρει το   ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι το 2015. Ενδεχομένως παράδοξο αν ληφθεί υπόψη ότι στην αντίστοιχη διαδικασία στη ΝΔ ψήφισε μόνο ένας στους τέσσερις από τους ψηφοφόρους του 2015.

Το πρώτο πολιτικό συμπέρασμα από αυτή την εκλογική διαδικασία είναι το άδοξο τέλος  της  προσπάθειας να ιδρυθεί άλλο κόμμα στη θέση του ΠΑΣΟΚ- με άλλο όνομα, άλλα σύμβολα και άλλη ιδεολογία και πολιτική.

Σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές, η συμμετοχή ανέβηκε επειδή η κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ κινητοποιήθηκε, πέρα από κάθε πρόβλεψη, για να προστατεύσει το κόμμα της από όσους  σχεδίαζαν τη διάλυσή του. Το αποδεικνύει ότι οι δυο πρώτες θέσεις ανήκουν σε πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και η κονιορτοποίηση όσων ήθελαν να αγιάσουν με ξένα κόλλυβα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γ. Λακόπουλου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: