24.11.17

Οι πρώτες εικόνες...


...και μαρτυρίες, από την έκρηξη στην Αιγυπτο (ΒΙΝΤΕΟ).

Τουλάχιστον στους 235 οι νεκροί.
"Oσοι σώθηκαν, "γαζώθηκαν" από τους ενοπλους"...
Τουλάχιστον στους 235 οι νεκροί και 125 οι τραυματίες από την επίθεση σε τζαμί στην περιοχή Ελ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα της Χερσονήσου του Σινά, στην Αίγυπτο.
Όπως...
ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, όσοι δεν σκοτώθηκαν στο τέμενος από την έκρηξη και βγήκαν έξω, δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με Αιγύπτιο δημοσιογράφο, κάποιοι από τους ενόπλους φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και μπήκαν μέσα στο τέμενος όπου και τα ενεργοποίησαν.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο Al-Masry Al-Youm στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 30 ασθενοφόρα για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες.


Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό, έχει απαγορευθεί η είσοδος σε δημοσιογράφους στην περιοχή του Βορείου Σινά. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, Khaled Megahed, έκανε λόγο για 75 νεκρούς ή τραυματίες.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας. Η επίθεση έγινε την ώρα που οι πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής.

Οι φωτογραφίες του sinai news μέσα και έξω από τζαμί σοκάρουν.










Δεν υπάρχουν σχόλια: