21.11.17

«Δεν θέλουμε τα ψίχουλα σας»...

ξεκαθαρίζουν οι συνταξιούχοι...

Με αφορμή τη διανομή του λεγόμενου κοινωνικού μερίσματος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων συνταξιούχων τονίζουν ότι...
πρέπει να υπάρξει αλλαγής πολιτικής και να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα που βρισκόντουσαν. Υπογραμμίζουν πως δεν ανέχονται «να μας τρώνε πρώτα το ψωμί και μετά να μας δίνουν ψίχουλα». Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις για τις 23 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, δήλωσε ότι «εμείς αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσουν οι μνημονιακές πολιτικές και να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα που ήταν, όταν αυτές βγήκαν».  Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι έχουν δουλέψει για τα λεφτά που τους αφαιρεί το κράτος και τόνισε ότι δεν πρόκειται να αρκεστούν σε ψίχουλα. «Αφού μας τρώνε πρώτα το ψωμί μας δίνουν ψίχουλα. Μάλιστα και αυτά είναι από λεφτά που πληρώσαμε, δεν χρωστάμε σε κανέναν».

Ο Δ. Κουμπούρης προανήγγειλε κινητοποιήσεις για την Πέμπτη 23 του μήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ενώ δήλωσε πως  για τις 15 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στο Σύνταγμα, στις 5 το απόγευμα.

Το μέλος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  ότι το ποσό που διατίθεται ως κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από την περικοπή του ΕΚΑΣ, από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο ΕΦΑΠΑΞ, την καθυστέρηση χορήγησης συντάξεων, την κατάργηση της μείωσης του φόρου για ιατρικές δαπάνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος δήλωσε ότι κάθε τι που δίνεται στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής είναι καλοδεχούμενο, αλλά επισήμανε ότι από την υπερφορολόγηση και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας χάθηκαν τεράστια ποσά από τους πολίτες. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει άμεσα το μείγμα πολιτικής, να δοθούν νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες». Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να εξαρτώνται από τα κοινωνικά μερίσματα που μοιράζει η κάθε κυβέρνηση...


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: