10.11.17

Περιμένοντας τους ψηφοφόρους...

Όσο κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Κεντροαριστερά, με τους υποψήφιους να τα δίνουν όλα για ένα καλό πλασάρισμα, τόσο εντείνεται η αγωνία για την προσέλευση των ψηφοφόρων στη διαδικασία.

Αυτή...
τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τελικά το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία και η προσέλευση θα ξεπεράσει τις προσδοκίες, αν και τις τελευταίες μέρες και με βάση τη σχετική ανταπόκριση στις δημοσκοπήσεις, πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να κατεβάσουν τον πήχη για προοπτική 200.000 και πλέον συμμετεχόντων στην ψηφοφορία. Οι περισσότεροι δηλώνουν πάντως ικανοποιημένοι με μια προσέλευση που θα ξεπεράσει τους 100.000 και θα προσεγγίζει τους 150.000.

Σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας Ν. Αλιζιβιζάτος τόνισε πως αν η συμμετοχή είναι αυξημένη, τότε θα υπάρξει και ενότητα. «Σε αντίθετη περίπτωση θα βγει προς τα έξω μιζέρια και τότε δεν αποκλείονται δεύτερες σκέψεις», εννοώντας τη στάση των ηττημένων.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ στην αρχή η παρέλαση υποψηφίων θεωρήθηκε θετικό γεγονός, γιατί έδειχνε το ενδιαφέρον, τώρα προς το τέλος της διαδικασίας αποδείχτηκε ότι δεν συνέβαλε ώστε να αποκτήσει πιο έντονο ενδιαφέρον ο αγώνας, αφού όλα τα μέσα αναγκάστηκαν να ισορροπήσουν προβάλλοντας τις απόψεις των έξι πιο γνωστών υποψηφίων, αδυνατίζοντας έτσι την αντιπαράθεση που θα μπορούσαν να έχουν τρεις ή τέσσερις υποψήφιοι. Στο παιχνίδι αυτό δεν βοήθησε και η στάση της Φώφης Γεννηματά, η οποία από την αρχή αποφάσισε να μη σηκώσει το γάντι της πόλωσης, να διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία προσηλωμένη στη σχέση της με τους πολίτες, αφήνοντας να πέσουν σχόλια, αιχμές και καρφώματα. Η στάση αυτή σιγά σιγά φαίνεται ότι επηρέασε και τους υπόλοιπους υποψηφίους, με τον Γιώργο Καμίνη να απολογείται δημόσια γιατί παρασύρθηκε και αποκάλεσε προϊόν λάιφ στάιλ τον Σταύρο Θεοδωράκη, ζητώντας δημόσια συγνώμη...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: