23.11.17

Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμ(ν)ε μυαλό…

είμαστε άρρωστοι με τον… προϋπολογισμό…

Το παράλογο του προϋπολογισμού – και τη μεγάλη τρέλα, που είναι το υπερπλεόνασμα – ανέπτυξε στο σχόλιο του ο Μπάμπης. Μιλάμε για έναν μνημονιακό προϋπολογισμό, που…
θα φέρει νέους φόρους.

Κατά Μπάμπη:

Είναι ένας μνημονιακός προϋπολογισμός. Εξαιρετικά σκληρός, γιατί έρχεται μετά τους προηγούμενους, που ως γνωστόν μας έχουν αφαιμάξει.

Είναι ένας προϋπολογισμός λιτότητας, εξαιτίας των νέων φόρων. Εδώ δεν είναι οι παλιοί φόροι που θα φέρουν καινούργια έσοδα, είναι καινούργιοι φόροι.

Είναι ένας παράλογος προϋπολογισμός, καθώς δέχτηκε η κυβέρνηση να μειωθούν οι δαπάνες για την ιατρική περίθαλψη, την ίδια στιγμή που σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δεν φορολογούνται. Και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα μειωθεί η φοροδιαφυγή στο ιατρικό με αυτόν τον τρόπο.

Η μεγάλη τρέλα όμως είναι το υπερπλεόνασμα. Εδώ πάνε πάνω από τα πλεονάσματα του Σταικούρα.

Και το χειρότερο, μέσα σε όλα αυτά είναι ότι θα αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Θα πάει στα 332 δις, όταν το είχε παραλάβει στα 320 δις και θα είναι στο 180% του ΑΕΠ. Αν είμαστε στα καλά μας!

Οι αγορές αυτό δεν θα το δουν με καλό μάτι και προφανώς θα μας βάλουν ένα μεγαλύτερο επιτόκιο, όταν με το καλό βγούμε σ’ αυτές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: