24.11.17

Ρατσιστές και ναζί...


...οι πρωτεργάτες και υποκινητές των επεισοδίων στη Μυτιλήνη...

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι ήταν ορισμένοι από τους πρωτεργάτες και υποκινητές των επεισοδίων στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, που κατέληξε στη βίαιη εκκένωση του χώρου από...
τους διαμαρτυρόμενους Αφγανούς πρόσφυγες.

Μέλη της Χ.Α., επιχειρηματίες που δεν κρύβουν τη συμπάθειά τους στο ναζιστικό μόρφωμα, μέλη και φίλοι της ακροδεξιάς λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης» ακόμα και ο γνωστός... εθνοφύλακας με το τουφέκι G3 που απειλούσε να πυροβολήσει πρόσφυγες -αλλά και την πρώην σύζυγό του- έδωσαν το «παρών» εκεί.

Φορείς όλοι τους ρατσισμού και μισαλλοδοξίας που συνέθεσαν ένα κράμα εσμού και αγέλης που επιζητούσε τη βία και θα την ασκούσε αν δεν είχε προλάβει να την ασκήσει ήδη το επίσημο όργανο της κρατικής εξουσίας.

Η αρχή άλλωστε είχε γίνει νωρίτερα με γνωστό Χρυσαυγίτη που περιφερόταν με ντουντούκα στην προκυμαία καλώντας σε ξεσηκωμό τους γύρω καταστηματάρχες, ώστε να διώξουν τους «λαθρομετανάστες», όπως τους αποκαλούσε, από την πλατεία. Α

πό κοντά και επιχειρηματίας υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου που, όπως φάνηκε, υπολόγισε ότι εκεί θα βρει την ευκαιρία να αλιεύσει ψήφους για την υποψηφιότητά του αλλά και φίλος της ακροδεξιάς «Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου».

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν διακρίνεται και άλλος επώνυμος επιχειρηματίας του νησιού, γνωστός στα σόσιαλ μίντια για τις ακραίες αντιπροσφυγικές απόψεις του.

O πιστολέρο εθνοφύλακας

Εκεί ήταν και ο εθνοφύλακας που μόλις στις 16 Νοεμβρίου καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ενδοοικογενειακή βία, αφού φρόντισε να επικυρώσει την ερωτική του σχέση με τις σφαίρες και τα όπλα, απειλώντας εμμέσως την πρώην σύζυγό του με την επίδειξή τους και με την υπενθύμιση ότι δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει και εναντίον της αν χρειαστεί.

Αυτοί, πλαισιωμένοι από άλλα ανάλογης ιδεολογίας άτομα, ήταν όσοι βρήκαν αφορμή τη διαμαρτυρία των προσφύγων για να ξεσπάσουν το ρατσιστικό τους μένος εναντίον προσφύγων, αλληλέγγυων και δημοσιογράφων όπως της Ανθής Παζιάνου, που δέχτηκε χυδαίο υβρεολόγιο απλά και μόνο επειδή βρέθηκε στον χώρο ασκώντας το λειτούργημά της.

Η ίδια μάλιστα, όπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.», φρόντισε να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας, αλλά ματαίως όπως αποδείχθηκε.

«Αυτά θα τα δούμε μετά» της απάντησε ένας αστυνομικός στον οποίο απευθύνθηκε, εξηγώντας της ότι εκείνη τη στιγμή «προείχαν άλλα».

Οπως περιγράφει η ίδια, «ενώ οι αστυνομικοί απαθείς κοιτούσαν τους ούγκανους να με βρίζουν χυδαία επειδή τραβούσα φωτογραφίες και έκανα τη δουλειά μου, μία κυρία επενέβη να με υπερασπιστεί. Δεν τη γνωρίζω, αλλά όταν τη ρώτησαν “εσύ τώρα τι πετιέσαι; Κόρη σου είναι;”, εκείνη απάντησε “ναι, κόρη μου είναι, αφήστε την ήσυχη”. Αυτό έσπασε τη σιωπή που άκουγα εν μέσω κραυγών. Σ’ ευχαριστώ, κυρία, να ‘σαι καλά».

Η δημοσιογράφος σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον τους αφού τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι γνωστά.

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό εξέδωσε και η ΕΣΗΕΠΗΝ με την οποία καλεί «την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να λάβει τα δέοντα μέτρα για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση του δημοσιογραφικού κόσμου δεν θα γίνουν ανεκτές από όπου και αν προέρχονται».

Ανακοίνωση για τα γεγονότα εξέδωσε και το ΚΚΕ Λέσβου με την οποία καταλογίζει ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική και στον δήμαρχο Λέσβου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: